IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Boottocht Alzheimer Nederland

Geplaatst op 15 juni 2023

Het is 9 juni 2023 in de vroege avond. Het is al weer een aantal uren geleden dat ik de opvarenden, mensen met Alzheimer, bij het schip heb achtergelaten. De boot had nog maar net aangelegd of Rode Kruisers Rick en Klara waren al druk in de weer met uitladen van de mensen, de rollators en de rolstoelen. Sommigen bogen naar Rick, alsof hij de kapitein was. Dat was ook zeker mogelijk, want de kapitein had bijna dezelfde kleren aan: veel wit. ‘Dank voor deze mooie dag,’ nam Rick met volle egards in ontvangst: ‘Graag gedaan.’ ‘De mooiste dag van mijn leven,’ hoorde je ook. Daar doe je het voor.

Gasten op de boot tijdens de boottocht van Alzheimer Nederland, afdeling Zwolle.

Mooie zomerse dag
De boot, met de mooie naam Nirvana, vertrok precies op tijd en meerde weer aan, bijna op de klok rond. Alzheimer-patienten en hun begeleiders hebben een mooie vaart gehad. Op deze eerste prachtige zomerse dag in dit jaar. Klara en Rick vertrekken in vliegende vaart naar hun volgende activiteit: de Avondvierdaagse, Rick doet de coördinatie.

Rick begeleidt gasten in de lift aan boord

Tussen de bedrijven door weet Rick ook nog te vertellen dat mensen in en uit de lift naar het dek helpen heel wat bedankjes heeft opgeleverd. Dat er beginnende Alzheimers waren, maar ook eentje waarbij de vraag was of ze door heeft gehad op de boot geweest te zijn. Ze is er wel even uit geweest! Daar gaat het ook om, een gezellig verzetje, en ook nog op een prachtige dag.

Rick ondersteunt bij het van boord gaan

Tekst: Liesbeth van Aalst
Foto’s: foto 1 en 2 eigen foto’s Rick en Klara, foto 3 Liesbeth

Meest recente berichten