IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

EHBO’ers gezocht voor ondersteuning op vaccinatie­locaties

Geplaatst op 14 april 2021

We doen een beroep op EHBO-vrijwilligers om te helpen bij de vaccinatiestraten van de GGD in Zwolle en Hardenberg. Hulpverleners van het Rode Kruis zorgen momenteel, zeven dagen in de week, voor EHBO-ondersteuning.

Geruststellen en hulp bieden

De GGD is in februari 2021 gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers en ouderen. Dat gebeurt door medewerkers van de GGD. Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om er zeker van te zijn dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is.

“EHBO gaat niet alleen over reanimatie of een hulp bieden bij een ongeluk”, zegt districts­manager Arnold van der Werff van Rode Kruis IJsselland. “Soms is de beste EHBO om er voor mensen te zijn in je Rode Kruis-uniform. Dat stelt gerust. De meest voorkomende ‘bijwerking’ van de vaccinatie is stress. Het helpt echt als je iemand even geruststelt met een vriendelijk woord.”

Iedereen met een geldig uitgebreid EHBO-diploma kan zich inzetten via het Rode Kruis. Het Rode Kruis zoekt hulpverleners die de komende tijd minimaal één dienst in de week willen draaien in Zwolle of Hardenberg. De diensten lopen van 07:30 tot 14:30 uur en van 14:30 tot 20:30 uur.

Voor mensen die geen EHBO-diploma hebben, maar zich toch willen inzetten, biedt het Rode Kruis mogelijkheden voor een uitgebreide EHBO-opleiding. De opleiding bestaat uit een online deel van in totaal 14 uur en een praktijkdag. Aanmelden kan via werving.overijssel@rodekruis.nl.

Meld je aan 

Meest recente berichten