IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Erewacht op Prinsjesdag

Geplaatst op 22 september 2022

“Dit maak je maar eens in je leven mee!” 
“Wat een ervaring …” 
“Ik zag koningin Maxima!”

Quote van een vrijwilliger: “Vandaag staan we op Prinsjesdag. Een totaal andere inzet dan normaal. Langs de hele route van de Glazen Koets staat een erehaag opgesteld. Met zo’n vijftig Rode Kruis-vrijwilligers uit Overijssel zijn we vanochtend afgereisd naar Den Haag. Het is eigenlijk een eerbetoon aan het werk van het Rode Kruis dat we hier vandaag mogen staan. Ik vind het bijzonder!”

Op Prinsjesdag – de derde dinsdag in september – rijdt koning Willem-Alexander in de Glazen Koets tussen Paleis Noordeinde en het Binnenhof in Den Haag, om de rijksbegroting te presenteren en een nieuw parlementair jaar te openen.

Langs de hele route staat een erehaag opgesteld, die dit jaar verzorgd wordt door provincie Overijssel.  De afgevaardigden uit Overijssel zijn onder andere vrijwilligers van het Rode Kruis, Landschap Overijssel en een delegatie uit Staphorst.
Zodoende hebben vijftig van onze vrijwilligers een bijzondere taak op dinsdag 20 september 2022: onderdeel vormen van de erewacht langs de route. Een eervolle taak! En een unieke ervaring voor onze unieke vrijwilligers.

Prinsjesdag-delegatie Overijssel

Dank ook aan Rode Kruis Haaglanden en Rode Kruis Gelderland. We doen het samen. En natuurlijk dank aan provincie Overijssel voor deze uitnodiging.

Meest recente berichten