IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Geslaagd evenement “Geef Kleur aan Noodhulp” in Zwolle

Geplaatst op 20 april 2022

Kleur bekennen op een levensgroot affiche in een park in Zwolle

Met penseel in de hand een goed doel steunen? Samen met anderen een deel van een groot schilderij maken? Een doek dat lijkt op werk van Keith Haring? Dat is fundraising op een manier zoals het ook kan!

Van donderdag 14 april tot en met maandag 18 april 2022 had district IJsselland de primeur van de nieuwe (landelijke) fondsenwervende activiteit “Geef Kleur aan Noodhulp”. Tijdens het paasweekend kon jong en oud meeschilderen aan het mega-grote kunstwerk. Dat kunstwerk is 20 meter hoog geworden en 12 meter breed.


Rode Kruismedewerker Arnout begeleidt mensen tijdens het evenement naar een schilderplek waar lege panelen vragen om kleur en verf. Hij laat afdrukken van verfhanden op een heel grote wand zien, als een soort handtekening van dit project. Fundraising voor een monument van een statement: het embleem van het Rode Kruis is op grote afstand goed te zien op deze enorme kubus van wel vier meter hoog.
Zo heeft hij te maken met de tegenstellingen van deze tijd. Een maand geleden stond hij nog bij het Dominicanenklooster om de eerste oorlogsslachtoffers op te vangen. Oekraïense moeders die zelf met de kinderen in hun auto een veilig onderkomen zochten in Zwolle.

Nu zien we samen hoe de eerste laag van het kunstwerk langzamerhand gevuld wordt met panelen. Een soort levensgrote affiche in het parklandschap van Park de Wezenlanden. Als teken dat het Rode Kruis overal is, in goede en slechte tijden.

Vrijwilligster Ariana is er heel enthousiast over. Zulke mooie doeken maken voor een goed doel, dat is op zichzelf al leuk. Met een klein onderdeel draag je bij aan een immens groot schilderij. Dat vindt ze een mooie taak om aan bezoekers uit te leggen. Zelf heeft ze gisteren ook een schilderstuk geverfd. Ze zag hoe het kunstwerk met een heftruck op de metershoge stellage tussen alle andere doeken werd geplaatst. Nu helpt ze anderen bij het schilderen en bij het uitzoeken van een mooi doek met lege vormen om die te vullen met kleur. Het embleem van het Rode Kruis zie je er steeds op de grote vlakken duidelijk in terug.

Vanuit District IJsselland hebben we Rode Kruisvrijwilligers kunnen leveren voor de hulpverlening en de praktische ondersteuning. Tevens hadden we de primeur van onze Noodverzorgingsunit (NVU) waarmee we elke dag voor alle crew de catering mochten en konden regelen.

We kunnen terugkijken op een mooi evenement, waarbij wij ons als Rode Kruis IJsselland ook goed op de kaart hebben kunnen zetten in Zwolle en omgeving.

Meest recente berichten