IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverleners tussen de fitnesstrainers bij Les Mills

Geplaatst op 14 maart 2024

Gezond zijn staat voorop bij de training in de hal van Landstede Sportcentrum, begin maart 2024. Randy, Rode Kruis-medewerker van locatie Zwolle, voorziet mij dan ook gelijk van een lichte thee, een groene met smaakje, dank je, lekker. We gaan kijken naar zo’n 100 mannen en vrouwen die sportief bezig gaan.

Ik ben bij een instructiedag van Les Mills-instructeurs. Elk kwartaal kunnen Les Mills-trainers instructielessen volgen om bij te blijven en zichzelf nieuwe trainingen  aan te leren. We zien jonge, goed afgetrainde lichamen, meest vrouwen met paardenstaart, met of zonder sweatband, en met gewichtjes in de hand. Marga en Randy, duidelijk herkenbaar in Rode Kruis-kleding, zijn aanwezig om zo nodig klein lichamelijke letsel te kunnen behandelen. Ook heel fitte mensen kunnen iets oplopen natuurlijk!

Opvallend is the beat, niet die van het hart, maar die van de luide muziek.
Opzwepende muziek, om in een bepaald ritme de oefeningen te kunnen doen.

Les Mills is in 1968 gestart in Nieuw-Zeeland. De sportschool was vernieuwend en introduceerde in de jaren ’80 workouts op basis van moderne muziek. Dat zie je nu in elke sportschool. En dus ook hier op de sportvloer. De deelnemers zijn behoorlijk fanatiek bezig met de opdrachten. Voorgedaan door een vrouw op het podium met een vrij staccato, harde stem op beatmuziek. 

Marga vertelt dat deze soundbeat hoort bij hiphop, maar ook bij een band als Normaal, daar was ze ook al als Rode Kruiser.
De beat hoort er soms nu eenmaal bij in ons werk! En vandaag dus ook.
Ik vertrek na een tijdje samen met een groep deelnemers die al klaar zijn met de training. Marga en Randy blijven nog een uurtje.

Tekst: Liesbeth van Aalst
Foto: Erica Turmel

Meest recente berichten