IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Deventer is gestopt met boekenverkoop

Geplaatst op 01 juli 2023

Na tientallen jaren is Rode Kruis Deventer gestopt met de inzameling en verkoop van tweedehands boeken en platen. De winkel op het Waltorenpad 3 in de Deventer binnenstad krijgt een andere invulling. Zaterdag 1 juli was de laatste dag waarop tweedehands boeken en platen werden verkocht.

Meer dan een ton opbrengst

Rode Kruis Deventer heeft jarenlang geld ingezameld met de verkoop van tweedehands boeken en platen. Dat heeft de organisatie in de loop der jaren meer dan een ton opgeleverd. Het geld is onder meer gebruikt voor noodhulp, opleidingen van vrijwilligers, sociaal vervoer en activiteiten voor kwetsbare doelgroepen.

Rode Kruiswinkel

De boeken en platen zijn lang verkocht aan het Rode Kruispand aan de Gooszenstraat. Daarna in het naastgelegen Sint Geertruidenziekenhuis en in de boekenkelder aan de Golstraat. In het najaar van 2021 vonden de boeken en platen een plek in het centrum van Deventer. Daar opende Rode Kruis Deventer een winkel, als eerste afdeling in Nederland.

In de zomer van 2023 wordt de Rode Kruiswinkel omgebouwd tot trainings-, informatie- en voorlichtingsruimte. Dan is iedereen welkom om meer te leren over, onder meer, een goede voorbereiding op noodsituaties.

Deventer Boekenmarkt

De Rode Kruisvrijwilligers zullen met boekenverkoop deze zomer 2023 nog wel aanwezig zijn op de grote Deventer Boekenmarkt en op zaterdagen bij goed weer in de Golstraat. De organisatie is al wel gestopt met de inname van gedoneerde tweedehands boeken en platen.
Rode Kruis Deventer wil alle mensen die haar in de afgelopen jaren gesteund hebben hartelijk bedanken.

Over het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1867 en maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruisbeweging. Het Rode Kruis heeft als missie het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens.

Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn tijdens gewapende conflicten, rampen en andere noodsituaties. Zo’n twaalf miljoen vrijwilligers van Rode Kruisverenigingen wereldwijd zetten zich in om hulp te verlenen na rampen en bij conflicten.

Ook bereidt het Rode Kruis mensen voor op crisissituaties en zorgt de hulporganisatie dat mensen in staat zijn zichzelf en anderen te helpen. Dat doet het Rode Kruis al meer dan 150 jaar volgens de zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, algemeenheid en eenheid.

Meest recente berichten