IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Test je EHBO-kennis tijdens de Dag voor de Jeugd in Raalte

Geplaatst op 20 augustus 2021

Tieners zijn welkom tijdens een speciale Dag voor de Jeugd in Raalte. Het Rode Kruis Salland-Midden organiseert die samen met de EHBO-vereniging Raalte op 4 september 2021.

Tijdens deze dag kunnen jongeren van 10 tot en met 14 jaar hun kennis testen over eerste hulp bij ongelukken. Ook zien ze hoe je net kunt doen of je een enge wond hebt (LOTUS) en leren de tieners hoe een AED-apparaat levens kan redden.

Maak kennis met EHBO

“Het doel van deze dag is om jongeren kennis te laten maken met EHBO en dat zij daarna ook echt kunnen helpen”, zegt Fiona de Valk. Zij is coördinator bij het Rode Kruis Salland-Midden. “In het najaar beginnen we daarom ook weer met een nieuwe opleiding jeugd-EHBO. Juist omdat het zo goed is dat ook jongeren weten wat ze moeten doen in een noodsituatie.”

De Dag voor de Jeugd op zaterdag 4 september wordt gehouden in gebouw de Helpende Handen in Raalte (Westdorplaan 132A). In twee uur tijd leren de jonge deelnemers over eerste hulp, laten we zien hoe je een wond kunt namaken en leer je hoe een AED werkt. De tijden zijn van 9:30-11:30, 11:45-13:45 of 14:00-16:00 uur.

Of meld je gelijk aan voor de cursus Jeugd-EHBO

Tieners die meer willen leren dan tijdens de 2 uur op de Dag voor de Jeugd, kunnen zich nu al aanmelden voor de complete cursus jeugd-EHBO. Die start in januari 2022.

De volledige cursus bestaat niet alleen uit de gewone lessen. Het programma wordt aangevuld met leuke activiteiten zoals een bezoek aan de brandweer of een kijkje in een ambulance. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs van het Rode Kruis en de EHBO-vereniging in Raalte.

Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor zowel de Dag voor de Jeugd als voor de cursus jeugd-EHBO nodig. Dat kan via jeugdehbo.raalte@rodekruis.nl.

Meest recente berichten