IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis verzorgt Pleisterrace voor jonge mantelzorgers

Geplaatst op 23 januari 2024

In de Steenwijker Courant verscheen een artikel over een Pleisterrace die het Rode Kruis op zaterdag 20 januari 2024 verzorgde voor jonge mantelzorgers (6-12 jaar) in Steenwijkerland.

Het Rode Kruis organiseerde het evenement is samenwerking met Dela. Deze Pleisterrace was speciaal opgezet voor kinderen in de basisschoolleeftijd, die opgroeien met een chronisch ziek of gehandicapt familielid, of een familielid met een psychische aandoening.

Levensgroot speelzeil

Bij een Pleisterrace wordt kennis over eerste hulp gecombineerd met een spel. Op een levensgroot speelzeil verzamelen kinderen zoveel mogelijk pleisters door EHBO-opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Doel hiervan is om jonge deelnemers op een speelse manier te leren hoe ze elkaar kunnen helpen in noodsituaties.

De Pleisterrace

De Pleisterrace is een actieve les over EHBO in het basisonderwijs. De race is één van de lesprogramma’s die het Rode Kruis organiseert voor kinderen en jongeren in het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Doel van deze lesprogramma’s is het vergroten van respect, hulpbereidheid en zelfredzaamheid onder kinderen en jongeren.

Meest recente berichten