Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

“Het bezoek van de Paus maakte echt indruk op me”

Laatste update:

In het kader van 150 jaar Rode Kruis in Maastricht delen vrijwilligers met ons hun mooiste herinneringen aan hun tijd bij het Rode Kruis. Dit keer Bep Boetsen-Schijff, vrijwilliger in de periode 1980-1990.

“Ik draaide tien jaar lang EHV-diensten bij onder meer Motorcross 1992, ’t Preuvenemint, de Kijkplaats op het Vrijthof met carnaval, de TEFAF en de horecabeurs in het MECC”, aldus Bep. “Bij deze laatste stond ik bij de oesterstand, omdat geregeld mensen een snijwondje opliepen bij het opensnijden van een oester. Daarnaast bood ik ondersteuning bij de concerten in het MECC van onder meer Whitney Houston (1993), Eric Clapton (1995), Tina Turner (1996).” Op 14 mei 1985 bracht de Paus een bezoek aan Maastricht. Ook hier waren Rode Kruis-vrijwilligers aanwezig om eventueel hulp te verlenen, omdat het veel mensen op de been bracht. “Een bijzondere dag die veel indruk op me maakte.”

Bep heeft veel mooie herinneringen aan haar tien jaar als vrijwilliger bij het Rode Kruis. “De rampoefeningen met de brandweer en politie, wandelen door Maastricht met gasten van de J. Henri Dunant en de evenementenhulp bij de concerten in het MECC. En niet te vergeten, de donderdagen ná de lessen. Samen met collega-vrijwilligers gingen we regelmatig een drankje en hapje doen in café De Lanteern.”

Ook bij het hoogwater in 1993 en 1995 stond Bep klaar om te helpen. “In 1993 zat ik midden in mijn wittebroodsweken. Omdat de stroming te sterk was, kon ik niet meer naar huis en moest ik samen met een collega in het kasteel van Borgharen de nacht doorbrengen. Dat zal ik nooit meer vergeten!”

Meer over de geschiedenis van 150 jaar Rode Kruis in Maastricht lees je in het gedenkboek.

Meer artikelen over 150 jaar Rode Kruis in Maastricht