Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

“Ik hoefde nooit een kaartje te kopen voor concerten in het MECC”

Laatste update:

Nanni Habets was ruim twintig jaar vrijwilliger, van 1986 tot 2005. Zoals het vaker gaat werd ze ‘aangestoken’ met het Rode Kruis door andere vrijwilligers.

“Els Prickaerts en Gér Pappers hebben me geïnspireerd om me aan te melden als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Tijdens EHBO-les op school speelden Els en Gér allebei lotusslachtoffer. Dat vond ik zo geweldig dat ik me ook aanmeldde als Rode Kruis-vrijwilliger.”

Nanni volgde opleidingen EHBO, basisopleiding en GOR-instructeur. “De concerten in het MECC vond ik top! Omdat ik als vrijwilliger bij de concerten aanwezig was, hoefde ik geen kaartje te kopen. Ik heb van alle concerten een T-shirt van de artiest gekocht.”

Wat heeft het vrijwilligerswerk Nanni gebracht? “Gezelligheid! We waren en zijn een hele hechte groep. We hebben samen heel veel leuke dingen gedaan. Vooral aan het oefenen voor afscheidsfeesten van collega’s heb ik veel leuke herinneringen. Wat ik nooit zal vergeten is onze inzet bij het hoogwater. De watersnoodramp heeft toch de meeste indruk op me gemaakt.”

Meer over de geschiedenis het Rode Kruis in Maastricht lees je in het gedenkboek 150 jaar.

“Nicolle Stassen bouwde een intense band op met gasten op vakantie”

Nicolle was van de jaren 1990 tot 2007 vrijwillger als EHV-er.  Naast de EHBO-lessen  noemt zij het bemannen van de posten bijzondere momenten. Ze kijkt met veel genoegen terug op de concerten in het MECC en op het Vrijthof.

De leukste herinneringen heeft zij aan de Bijzondere Vakanties.  2 keer per jaar zorgde zij, met een vaste groep vrijwilligers, op de Henri Dunant voor de gasten van de Limburgse week. Ook werd er veel gelachen tijdens de Limburgse week met een feestelijke afsluiting vrijdagavond.

“Tijdens de reis naar Mallorca stond de gast centraal, gasten konden genieten van een dagelijkse douchebeurt; de lekkere maaltijden; de excursies; de zon en het vele plezier dat we hadden.  De ziekte stond niet centraal, maar de mens, dan  bouw je wel een intense band op” vertelt Nicolle.

Helaas ben ik in 2007 moeten stoppen wegens ziekte van mijn partner.

Meer over de geschiedenis het Rode Kruis in Maastricht lees je in het gedenkboek 150 jaar.

Meer artikelen over 150 jaar Rode Kruis in Maastricht