Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

“President Bush noemde ons in zijn toespraak”

Laatste update:

Dorine Moenen is vrijwilliger sinds 2004. Ze vervulde verschillende functies bij onze afdeling en bij het district Zuid-Limburg. Haar motto? “Stilstand is achteruitgang.”

Dorine: “Als vrijwilliger bij het Rode Kruis krijg je opleidingen om je kennis up-to-date te houden. Stilstand is achteruitgang, dus een nieuwe cursus ga ik altijd vol enthousiasme in. Ik heb als vrijwilliger heel veel evenementen ‘gedraaid’. Grote evenementen zoals André Rieu, Carnaval, Elfde vaan de Elfde, Pinkpop, OLS zijn natuurlijk de kersen op de taart maar ook de kleine evenementen hebben hun charme, vooral de festivals met een hapje en drankje.

Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen van heel veel evenementen, leert veel mensen kennen en je blik op bepaalde zaken verruimt daardoor ook. De samenhorigheid is binnen het Rode Kruis heel groot. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en helpt elkaar waar nodig. Ook zijn er mooie vriendschappen ontstaan met mensen die ik heb leren kennen binnen het Rode Kruis.”

Toen president Bush te gast was bij het Amerikaanse kerkhof in Margraten moest iedereen zitten behalve de vrijwilligers van het Rode Kruis. Wij mochten blijven staan en werden ook nog in zijn toespraak benoemd. Beter dan dat is het nooit meer geworden.”

Meer over de geschiedenis het Rode Kruis in Maastricht lees je in het gedenkboek 150 jaar.

Meer artikelen over 150 jaar Rode Kruis in Maastricht