Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis hulpverlening vluchtelingen Oekraïne

Geplaatst op 16 maart 2022

Vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteunen op verschillende opvanglocaties in Zuid-Limburg. Onlangs werd het MECC in Maastricht ingericht met veldbedden voor kortdurende crisisopvang. De sporthal van Glanerbrook in Geleen is inmiddels ook in orde gemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De opvang van de vluchtelingen vindt plaats in samenwerking met o.a. de gemeenten en verschillende hulpverlenende instanties. De vluchtelingen die in MECC Maastricht worden opgevangen, verblijven er korte tijd. Het gaat om noodopvang van maximaal enkele dagen. De vluchtelingen zijn vaak al dagenlang onderweg en komen vermoeid en verzwakt in Nederland aan. Op dit moment komen vooral moeders met kinderen en ouderen aan in ons land.

Het Rode Kruis ondersteunt bij de opvang door het geven van EHBO, helpen bij de registratie en een luisterend oor bieden. Verder krijgen de gevluchte mensen eten en drinken en kunnen ze even uitrusten. Vanuit de noodopvang wordt een opvanglocatie voor langere tijd gezocht.

Hoe kun jij helpen

Ben je al Rode Kruis-vrijwilliger of Ready2Helper? Dan kun je je aanmelden via Tools. Het kan nog even duren voordat je een oproep krijgt omdat we op dit moment nog druk bezig zijn met het inrichten van de verschillende opvanglocaties.

Ben je nog niet aangemeld als vrijwilliger of Ready2Helper? Geef je dan nu op. Het burgerhulpnetwerk Ready2Help verleent hulp bij crisissituaties en is vooral geschikt voor mensen die dan incidenteel kunnen bijspringen. Heb je regelmatig tijd voor vrijwilligerswerk? Meld je dan aan als vrijwilliger en help het goede doel met jouw talenten.

Meest recente berichten