IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Dagverslag Rijtour IJsselland

Geplaatst op 09 juni 2023

Succesvolle derde editie van de Rode Kruis Rijtour IJsselland: een dag vol passie, plezier en steun aan het Rode Kruis.

Op 7 juni 2023 vond de spectaculaire Rode Kruis Rijtour IJsselland plaats, een adembenemende tour die de prachtige landschappen van Overijssel en de Veluwe doorkruiste. Met 60 enthousiaste equipes (verdeeld over drie klassen: leisure-, tour- en sportklasse) was dit een onvergetelijke dag vol fun, avontuur en steun aan Rode Kruis IJsselland. De opbrengst van € 25.000 wordt besteed aan verschillende belangrijke projecten.

Rijtour IJsselland 2023

Showcase

De Rode Kruis Rijtour IJsselland, waar Rally’s Bcause de routes en hun expertise van rekenkamer voor rekening nam, bracht autoliefhebbers samen voor een dag vol plezier en het steunen van een goed doel. Het was niet alleen een gelegenheid om Rode Kruis IJsselland te ondersteunen, maar het was ook een showcase van blinkende, oude en bijzondere auto’s. Van Morgans tot Bentleys en van Porsches tot een Mercedes uit 1937, de ene na de andere auto arriveerde met ronkende motoren op Landgoed Den Alerdinck. Al met al een visueel spektakel dat bewondering oogstte en waarvan volop werd genoten. De liefde voor (oude) auto’s straalde van de gezichten van de deelnemers af. “Dit is een waar festijn voor ons als autoliefhebbers”.

Rijtour IJsselland 2023

Rode Kruis grondbeginsel: neutraliteit

Bestuurslid en organisator Jan Spil opende de dag door iedereen van harte welkom te heten op deze zonnige dag. Hij wees ook nog extra op het belang van het werk van het Rode Kruis: “Vanuit het grondbeginsel van neutraliteit bieden we humanitaire noodhulp in getroffen gebieden. Het Rode Kruis staat paraat in tijden van gewapende conflicten, natuurrampen en noodsituaties, en biedt essentiële medische zorg, voedsel, onderdak en psychosociale ondersteuning. Onze inzet is van onschatbare waarde om de humanitaire behoeften te vervullen en hoop te brengen aan degenen die het meest getroffen zijn. Geweldig dat jullie hieraan willen bijdragen!”

Behendigheid, plezier en netwerken

“Het gaat vandaag niet om snelheid, maar om behendigheid, plezier, gezelligheid en natuurlijk om netwerken.” Bij de start van de rally werden de equipes met een ouderwetse toeter en vrolijke muziek een voor een uitgezwaaid, terwijl de motoren ronkten en de opwinding voelbaar was.

Rijtour IJsselland 2023

Tijdens de ochtendstop werd er halt gehouden op het prachtige landgoed Matanze, waar de deelnemers de gelegenheid hadden om te ontspannen, elkaars verhalen te delen en te genieten van een heerlijke versnapering. Het landgoed bood een idyllische omgeving voor de equipes om even op adem te komen voordat ze hun weg vervolgden. Tijdens de rijtour werden de deelnemers op een aantal punten op de route uitgedaagd een aantal uitdagende parcours met pylonen te rijden. De equipes toonden hun rijkunsten en precisie terwijl ze om de obstakels heen manoeuvreerden.

Rijtour IJsselland 2023

Na een opwindende ochtend kwamen de equipes aan op het historische landgoed Het Roode Koper voor een welverdiende lunch. Hier konden de deelnemers genieten van een gastronomisch festijn, omringd door de prachtige natuur en de warme gastvrijheid van het landgoed. De middagstop vond plaats bij Beachclub Nu, waar de equipes de kans kregen om even bij te komen, de ervaringen van de dag te delen en te genieten van een ontspannen sfeer aan het water.

Diner & veiling

Rond 16:00 uur kwamen de eerste deelnemers over de finish, waarna ze neerstreken op het buitenterras voor een ontspannen afterparty. Tijdens het aansluitende diner, perfect verzorgd door Brood met Spelen, was er onder de energieke leiding van Jos Bloemendaal een veiling. Met een vleugje humor en gevoel voor timing wist hij de aanwezigen te verleiden tot mooie biedingen op de items. Het uiteindelijke resultaat van de Rode Kruis Rijtour IJsselland is een opbrengst van 25.000 euro. ‘We zijn hiervan diep onder de indruk en heel erg dankbaar.”

Rijtour IJsselland 2023

Opbrengst

Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om de Noodverzorgingsgroep uit te breiden met essentiële voorzieningen, waaronder een mobiele watertank en basisvoorzieningen bij nood. Daardoor kan de groep ook ingezet worden ter ondersteuning van humanitaire servicepoints. Deze faciliteit zal van onschatbare waarde zijn bij het bieden van hulp en ondersteuning tijdens noodsituaties.

Rijtour IJsselland 2023

Daarnaast wordt de opbrengst besteed aan het programma “Goed Voorbereid“, waarmee de veerkracht en zelfredzaamheid van individuen en gemeenschappen in noodsituaties wordt vergroot. Rode Kruis IJsselland streeft ernaar om mensen bewust te maken van mogelijke risico’s en hen de nodige kennis en vaardigheden te bieden om adequaat te reageren tijdens noodsituaties. Tot slot komt de opbrengst ten goede aan workshops EHBO en Eerste Hulp aan Kinderen voor specifieke doelgroepen zoals studenten, vluchtelingen of mensen in de bijstand. Zo krijgen ook zij de mogelijkheid de nodige vaardigheden en het vertrouwen op te doen om snel en effectief te handelen bij ongevallen of noodsituaties.

Rode Kruis IJsselland bedankt alle equipes, sponsors, vrijwilligers en supporters voor hun onmisbare bijdrage aan het succes van de Rode Kruis Rijtour IJsselland. “Samen hebben we niet alleen een geweldige dag beleefd, maar ook het verschil gemaakt. Dankzij deze steun kunnen we belangrijke projecten realiseren die een positieve impact zullen hebben op onze gemeenschappen en die bijdragen aan een veiligere en veerkrachtigere samenleving.” aldus Jan Spil.

Omroep Salland 1 was er ook bij en maakte een verslag en een video van het evenement:

Meest recente berichten