IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Ready2Help in de regio IJsselland

Geplaatst op 01 januari 2022

Ready2Help is een netwerk van mensen die bereid zijn anderen te helpen als dat nodig is. Het is een burgerhulpnetwerk op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Het is bedoeld ter ondersteuning van de professionele hulpverleners die bij een noodsituatie als eerste in actie komen.

ready2help

Wil je ook iets doen voor een ander, maar heb je niet elke week tijd voor vrijwilligerswerk? Meld je aan voor Ready2Help. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood. Ben jij ook ready to help? Doe mee en meld je aan. Je wordt dan opgeroepen wanneer we extra handen nodig hebben, en je kunt zelf aangeven of het uitkomt.

Wat houdt het in?

Als in Overijssel Ready2Help in actie komt, kun je hierover gemaild of gebeld worden. In het oproepbericht staat informatie over de hulpactie, wat er gaat gebeuren en wanneer je nodig bent. Je kunt dan aangeven of je kunt helpen. Hierna ontvang je meer informatie over de hulpactie (de “inzet”). Tijdens een inzet worden Ready2Helpers begeleid door een coördinator ter plaatse. Na afloop ontvang je altijd een evaluatie over de inzet.

ready2help

Om de gevolgen van een ramp beperkt te houden en slachtoffers de best mogelijke ondersteuning te geven, is er Ready2Help. Activiteiten (kunnen) zijn:

  • onderdak en ondersteuning bieden tijdens overstromingen;
  • het helpen bij de opvang van migranten en vluchtelingen;
  • het helpen met zoeken naar vermiste personen;
  • vervoer en begeleiding op test- en vaccinatielocaties;
  • het uitdelen van voedselpakketten tijdens een crisis.

Annet werkte als R2H’er bij de opvang van Oekraïnse vluchtelingen in Lemele en Dalfsen. En vrijwilligster Karin draaide mee in Lemele en Heeten.

Onze Ready2Helpers komen in actie waar en wanneer het nodig is om kwetsbare mensen te helpen. In de loop van 2022 hebben we in district IJsselland meerdere Ready2Help-acties uitgevoerd op diverse crisisnoodopvanglocaties voor vluchtelingen. Ready2Helpers zijn actief geweest als gastheer/gastvrouw in Zwolle, Dalfsen, Ommen, Lemele, Nieuwleusen en Heeten. Mensen een warm welkom geven, ter plekke ondersteunen met hand- en spandiensten, uitdelen van eten en drinken, een luisterend oor bieden en aanspreekpunt zijn – dat zijn taken van Ready2Helpers op crisisnoodopvanglocaties.

Meer weten over Ready2Help?

Hoeveel tijd neemt het in beslag?

Het kost zoveel tijd als je zelf wilt. Met de oproep krijg je de nodige informatie en dan kun je aangeven of je wel of niet beschikbaar bent. Er zijn geen vaste uren.

 

Meest recente berichten

EHBO-cursussen

1 januari 2022

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden periodiek op peil houden. Daarom organiseren we...

Lees meer