IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Rode Kruis Ommen

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Ommen

Rode Kruis Ommen

Rode Kruis Ommen bestaat uit een grote club actieve vrijwilligers van ongeveer dertig personen. Onze vrijwilligers zetten hun EHBO-kennis in bij evenementen. Zo kom je ons tegen bij optredens in het Bostheater Ommen en de Spelweek Ommen. Maar ook buiten de eigen regio helpen we waar nodig. Denk aan het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene in Raalte of de Zwarte Cross.

In Ommen doen we meer dan alleen EHBO op evenementen. Onze gediplomeerde vrijwilligers geven bijvoorbeeld cursussen op basisscholen in Ommen en omgeving. En al bijna 25 jaar organiseren we de Krentenbloesem Wandeltocht in het voorjaar. Ook helpen we mee met fondsenwerving in de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis in juni.

Tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis leer je onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent. Wil je een EHBO-cursus volgen of lijkt het je leuk om mee te helpen op evenementen? Of organiseer je een evenement en heb je ondersteuning nodig? Neem contact met ons op!

Bestuur

Voorzitter Jitske Hoekstra
Secretaris Henriette Groen
Penningmeester Marian Soepenberg
Afdelingscoördinator Evenementenhulp (ACE) Martine Soepenberg

Contact Rode Kruis Ommen

Nieuws van Rode Kruis Ommen

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doet Rode Kruis Ommen

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder EHBO bij evenementen.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op

Dit doet Rode Kruis Ommen

Geen berichten gevonden

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Het Rode Kruis is primair gericht op hulpverlening. Zo verlenen we EHBO bij evenementen, d.w.z.  evenementen die georganiseerd worden door “anderen”.

Om onze hulpverlening mogelijk te maken organiseren we ook “eigen” evenementen – die zijn voornamelijk gericht op fondsenwerving.

Evenementen en cursusdata

Geen berichten gevonden

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vrijwilligersvacatures

Geen berichten gevonden
ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk het aanbod