Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Zwarte Cross: terugblikken en vooruitkijken

Geplaatst op 22 november 2023

De inzet voor de Zwarte Cross 2023 is inmiddels afgesloten, inclusief de evaluatie met de vrijwilligers. Projectleider Agnes Groothedde legt uit dat hier elk jaar veel tijd aan besteed wordt, omdat het team het ontzettend belangrijk vindt om te luisteren naar de hulpverleners om zo te bekijken welke tips meegenomen kunnen worden naar het volgende jaar. Op de vraag tijdens de evaluatie wat de vrijwilligers het meeste is bijgebleven wordt vooral de gezelligheid en het weerzien van teamleden vaak genoemd.

Nieuw voor de Zwarte Cross in 2024 is dat er een extra festivaldag bijkomt. Het vrijwilligersteam dat zich inzet tijdens dit evenement draait daar zijn hand niet voor om. De donderdag, die nu ook toegankelijk zal zijn voor dagbezoekers, was tenslotte al een hulpverleningsdag. De afgelopen jaren waren de campinggasten namelijk op die dag al welkom. Ook worden er op alle dagen diverse stunts geoefend, waarbij het Rode Kruis altijd aanwezig is.

“Natuurlijk zullen we op de donderdag meer hulpverleners nodig hebben, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het vaste team, aangevuld met enthousiaste nieuwkomers, er klaar voor is om er samen een geweldige dag van te maken”, aldus Agnes.

Meer lezen over wat het Rode Kruis doet tijdens de Zwarte Cross? Klik op onderstaande links:

Samen sterk: Rode Kruis bij de 4Daagse en de Zwarte Cross

Rode Kruis en de Zwarte Cross – toegewijde hulpverlening

Blaren zijn vaste prik op de Zwarte Cross

Het Rode Kruis en de Feestfabriek (organisator van de Zwarte Cross) kwamen begin 2022 overeen dat het Rode Kruis voor een periode van vijf jaar de eerst hulp verzorgt voor dit prachtige meerdaagse evenement.
Daarover lees je hier meer.

Meest recente berichten