Word vrijwilliger Doneer

Volg een workshop Eerste hulp bij drank en drugs (EHBDD)

Niemand kiest er bewust voor om ‘bad’ te gaan op een middel, maar toch komt het regelmatig voor dat mensen last krijgen na gebruik van drank of drugs. Ze weten niet wat er met hun lichaam en geest gebeurt en neigen de controle te verliezen. Als je goede hulpverlening biedt, voorkom je verdere angst, onrust of erger.

Om goed te kunnen helpen, is het belangrijk om achtergrondinformatie te hebben over de diverse middelen en hun effect. Het gaat niet zozeer alleen om de drugs die iemand ingenomen heeft, maar vooral om de problemen die daarna kunnen optreden. Dat leer je tijdens de workshop Eerste Hulp bij Drank en Drugs die het Rode Kruis in samenwerking met EHBDD heeft ontwikkeld.

19%

van Nederlandse 25-29-jarigen heeft ervaring met XTC

EHBO bij drank en drugs (1 uur online + 3 uur praktijk)

Tijdens de e-learning leer je wat de effecten zijn van verschillende middelen. Daarna leer je tijdens de workshop van 3 uur hoe je om gaat met iemand die onder invloed is en hulp nodig heeft.

Haal de workshop naar je toe

Voor groepen van minimaal 8 personen is het mogelijk om de cursus op locatie te geven, bijvoorbeeld in jouw horecazaak of op jouw kantoor. Neem contact op voor meer informatie.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief