Word vrijwilliger Doneer

Heb jij in Limburg een helpende hand nodig? Bel onze hulplijn!

Geplaatst op 16 juli 2021

Wat een puinhoop in Limburg! Ben jij getroffen door de wateroverlast en heb je hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je huis vol modder staat of omdat je niet weet hoe je aan boodschappen moet komen? Bel de Rode Kruis Hulplijn! Deze is van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 070 – 44 55 888.

Voor wie is de hulplijn bedoeld?

De hulplijn is bedoeld voor iedereen in Limburg die is geraakt door de overstromingen. Je kunt de lijn bellen als je hulp nodig hebt of als je behoefte hebt aan een luisterend oor.

Hoe werkt de hulplijn?

Je kunt aan de medewerker van de hulplijn vertellen welke hulp je precies nodig hebt. Wij sturen dan mensen om je te helpen.

Dit kunnen vrijwilligers van het Rode Kruis zijn, of mensen uit ons burgerhulpnetwerk Ready2Help. Dit is een poule van mensen die klaarstaan om te helpen bij een ramp. Er zijn meer dan 92.000 mensen aangesloten bij dit netwerk.

Voor welke hulp kan ik bellen?

Onze hulplijn kun je bijvoorbeeld bellen voor:

  • Hulp bij het opruimen of schoonmaken van je huis als dat is overstroomd.
  • Hulp bij boodschappen doen als je zelf niet goed naar de winkel kunt.
  • Hulp bij het verslepen van zandzakken.
  • Andere zaken waar je hulp bij nodig hebt. Onze medewerkers kijken dan of we je hierbij kunnen helpen.
  • Een luisterend oor.

Hoe kan ik de hulplijn bereiken?

Je kunt de hulplijn bellen op 070 – 44 55 888. De lijn is bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat als ik zelf wil helpen?

Deze hulplijn is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben. We vragen je dan ook vriendelijk om niet te bellen als je zelf wilt helpen, zo houden we de lijn vrij voor mensen in nood.

Wil je helpen? Meld je dan aan voor ons burgerhulpnetwerk Ready2Help. Omdat we zoveel enthousiaste hulpverleners hebben, weten we niet zeker of je iets in Limburg kunt gaan doen. Maar je staat dan in ieder geval paraat om te helpen bij een volgende ramp.


Meest recente berichten

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer