Word vrijwilliger Doneer

Leer reanimeren via een Instagram-game!

Geplaatst op 15 juni 2021

Het werd pijnlijk duidelijk afgelopen weekend: het kan zomaar ineens gebeuren dat iemand in elkaar zakt. Schrikken natuurlijk, maar als je direct in actie komt, kun je een leven redden. Weet jij wat je moet doen? Speel de reanimatiegame op Instagram en leer de basis van het reanimeren!

Het was behoorlijk schrikken toen voetballer Eriksen het afgelopen weekend in elkaar zakte tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Gelukkig startten hulpverleners direct met reanimeren en gaat het inmiddels beter met de voetballer.

Maar wat doe je als dit in jouw omgeving gebeurt, en er geen hulpverleners in de buurt zijn? Direct 112 bellen natuurlijk, maar wat dan?

Leer nu reanimeren via Instagram! In onze speciale Life Saving Stories ga je aan de slag met de basisvaardigheden. Tijdens de game leer je welke handelingen je moet uitvoeren tijdens een reanimatie en op welke snelheid je dat moet doen.

Speel je ook mee?

Volg nu het EHBO-Instagramaccount van het Rode Kruis en speel het spel via de Stories! Volg @rodekruis_ehbo of gebruik onderstaande knop. Vergeet niet je geluid aan te zetten!

Wil je meer weten over EHBO en gezondheid?