Word vrijwilliger Doneer

Ready2Help assisteert politie bij zoekactie Anne Faber

Geplaatst op 07 oktober 2017

Anne Faber (25) uit Utrecht is inmiddels ruim een week vermist. Tijdens een fietstocht stuurde ze nog een selfie naar haar vriend en daarna vernam niemand meer iets van haar. Inmiddels zijn haar jas en vermoedelijk ook haar tas en fiets gevonden en kamt de politie het gebied uit. Vandaag, zaterdag 7 oktober, assisteert het Ready2Help team van het Rode Kruis bij de zoekactie.

Burgerhulpnetwerk Ready2Help

Voor incidentele, grote inzetten als een dreigende dijkdoorbraak heeft het Rode Kruis begin 2014 het burgerhulpnetwerk Ready2Help in het leven geroepen. Dit netwerk bestaat inmiddels uit 38.000 mensen en is sinds de oprichting ruim 200 keer ingezet. Onder andere bij de vluchtelingenstroom van eind 2015 kwamen honderden Ready2Helpers in actie.

Ready2Help en vermissingen

Een jaar geleden is in Rotterdam een experiment gestart waarbij de politie Ready2Helpers traint in het zoeken naar vermiste personen. Ready2Helpers leren op zo’n manier te zoeken dat ze geen sporen wissen of er onbedoeld sporen bij maken.

Alleen Ready2Helpers die aan een dergelijke instructieavond hebben deelgenomen, mogen meehelpen. Zo houdt de politie de regie op de zoekactie.

briefing
Ready2Helpers ontvangen een briefing van de politie voor de zoekactie start

Initiatief uitbreiden

Het zoekteam van Ready2Help is inmiddels ingezet bij zoekacties in Delft en in Capelle. Vandaag helpen 24 mensen mee bij de zoekactie naar Anne Faber.

Ready2Help is in gesprek met het Landelijk Bureau Vermiste Personen om het initiatief uit Rotterdam landelijk te implementeren.

Meest recente berichten

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer