Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis-directeur Gijs de Vries stopt

Geplaatst op 11 januari 2018

Gijs de Vries stopt dit jaar als algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Dat heeft hij vanmiddag bekend gemaakt tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst met medewerkers. De Vries wordt binnenkort 60 en had zich voorgenomen zich vanaf die leeftijd meer te gaan richten op toezichthoudende functies en commissariaten. Hij houdt zich nu aan dat voornemen en legt in de loop van 2018 zijn functie neer. De Vries blijft aan tot het bestuur een opvolg(st)er benoemd heeft.

Youmanity weekend 2015
Gijs de Vries spreekt het publiek toe tijdens een Humanity Weekend in 2015 (foto: Peter Busscher)

Ruim vier jaar heeft Gijs de Vries voor het Rode Kruis gewerkt. Onder zijn leiding heeft de hulporganisatie veel kunnen doen om mensen over de hele wereld te helpen.

Zo was er de hulpverlening aan de tienduizenden vluchtelingen en migranten die Nederland in 2015 bereikten, de oprichting van burgerhulpnetwerk Ready2Help en recentelijk nog de hulp aan het door een orkaan getroffen Sint-Maarten.

Internationaal werk

Maar ook in Bangladesh en het door conflict geteisterde Syrië, Jemen en Zuid-Soedan zijn veel mensen onder zijn leiding geholpen. Als actievoorzitter coördineerde Gijs de Vries de Giro555-actie ‘Nederland helpt Nepal’ van de Samenwerkende Hulp Organisaties. En hij was betrokken bij vier succesvolle edities van 3FM Serious Request.

Afgelopen december blikte Gijs de Vries terug op een bewogen 2017.

Meest recente berichten