Word vrijwilliger Doneer

Tijn ontvangt hoge onderscheiding

Geplaatst op 04 april 2017

Nagellakheld Tijn. Nederland is hem nog lang niet vergeten. “Het gaat redelijk goed met hem”, zo vertelde zijn vader vandaag aan 3FM. “Grapjes maken vindt hij nog steeds heel erg leuk!” 

Met ups and downs. Zo omschrijft vader Gerrit de gezondheid van zijn zoon. “Het leek even slechter te gaan, maar vorige week was er goed nieuws. We gingen een midweek naar Duitsland. Op de weg ernaartoe kregen we telefoon van de dokter: de laatste MRI zag er beter uit dan die ervoor. Dat betekent dat de tumor kleiner is geworden.”

Dichter bij elkaar

Tijn haalde met zijn nagellakactie maar liefst 2,6 miljoen euro op voor 3FM Serious Request. “Met dat geld zijn niet alleen heel veel kinderen geholpen”, aldus Rode Kruis-directeur Gijs de Vries, “zijn actie heeft Nederland ook dichter bij elkaar gebracht.”

Kruis van Verdienste

Als dank voor zijn bijzondere inzet kreeg Tijn vandaag het Kruis van Verdienste , een onderscheiding van het Rode Kruis die bij hoge uitzondering wordt uitgereikt. Tijn en zijn vader zijn trots. “Dit is bijzonder en heel uniek!”

Meest recente berichten