Word vrijwilliger Doneer

Gouden Kronen Plan

Gouden kronen: ook in uw ziekenhuis of praktijk zult u ze soms verwijderen. Maar wist u dat u levens kunt redden met zo’n verwijderde gouden kroon?

Ruim 250 andere tandartspraktijken in Nederland doen mee aan het Gouden Kronen Plan. Ook u kunt uw verwijderde gouden kronen doneren. Met de opbrengst geeft het Rode Kruis kwetsbare families in rampgevoelige gebieden zoals de Filipijnen een veiliger en gezonder bestaan.

Uw deelname is goud waard

Sommige gebieden in de wereld, zoals de Filipijnen, zijn extra kwetsbaar voor stormen en overstromingen. Dat levert niet alleen veel schade op, maar ook risico op uitbraken van ziektes en epidemieën door vervuild water. Kinderen zijn hiervoor erg kwetsbaar.

Met de opbrengst van uw verwijderde gouden kronen worden kwetsbare families op twee manieren geholpen:

  1. Hulpverleners van het Rode Kruis trainen speciale teams die in actie komen als een overstroming of storm dreigt. Hierdoor kunnen dorpen op tijd evacueren en vallen er minder slachtoffers.
  2. In sloppenwijken, zoals op het eiland Cebu, wordt de toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen verbeterd. Ook krijgen bewoners voorlichting over hygiëne. Het resultaat? Gezondere, sterkere mensen en minder risico op ziektes. Zo voorkomen uw gouden kronen een grotere ramp.

Vorig jaar heeft het Rode Kruis hier meer dan 14.500 inwoners mee bereikt.

Patiënten reageren vrijwel zonder uitzondering positief.

Peter Ouwerling, Tandheelkundig Centrum Molenvliet, Alphen a/d Rijn

Meld uw praktijk aan

Rechtstreeks een gouden kroon opsturen?

Dat kan! Gebruik dit adres:

Rode Kruis
Antwoordnummer 10553
2501 WB Den Haag
(Een postzegel is niet nodig)

Meer weten over het Gouden Kronen Plan?

Neem contact op met Manon de Bruin.

Manon de Bruin

Gouden Kronen Plan 070-4455839