Word vrijwilliger Doneer

Gouden Kronen Plan

Gouden kronen: ook in uw ziekenhuis of praktijk zult u ze soms verwijderen. Maar wist u dat u levens kunt redden met zo’n verwijderde gouden kroon?

Bijna 160 tandartspraktijken in Nederland doen mee aan het Gouden Kronen Plan. Ook u kunt uw verwijderde gouden kronen doneren. Met de opbrengst geeft het Rode Kruis kwetsbare families in rampgevoelige gebieden zoals Haïti een veiliger en gezonder bestaan.

Herbeplanting van berghellingen in Haïti helpt overstromingen tegen te gaan

Uw deelname is goud waard

Sommige gebieden in de wereld, zoals Haïti, zijn extra kwetsbaar voor stormen en overstromingen. Dat levert niet alleen veel schade op, maar ook risico op uitbraken van ziektes en epidemieën door vervuild water. Kinderen zijn hiervoor erg kwetsbaar.

Met de opbrengst van uw verwijderde gouden kronen worden kwetsbare families op diverse manieren geholpen:

 • In Haïti werken we onder andere aan de herbebossing van berghellingen. De wortels van de planten houden de bodem vast, waardoor erosie en overstromingen voorkomen worden en regenwater beter in de bodem infiltreert. Na verloop van tijd groeien er cashewnoten, mango’s en andere vruchten aan de bomen die mensen kunnen eten of verkopen. Er wordt dus gewerkt aan een sterkere natuur waardoor gezinnen veiliger zijn en meer kunnen verdienen.
 • Daarnaast zorgen we in Haïti voor veilig drinkwater, rampenplannen, rampentrainingen voor vrijwilligers, betere landbouwtechnieken, en voorlichting over het belang van de natuur om rampen te voorkomen.
 • Zo kun je als tandarts eenvoudig iets goeds doen voor een ander

  Marloes Joosen – van der Spek en Michael Joosen, Praktijkhouders Mondzorg Tilburg West

  Meld uw praktijk aan

  Rechtstreeks een gouden kroon opsturen?

  Dat kan! Gebruik dit adres:

  Rode Kruis
  Antwoordnummer 10553
  2501 WB Den Haag
  (Een postzegel is niet nodig)

  Meer weten over het Gouden Kronen Plan?

  Neem contact op met Manon de Bruin.

  Manon de Bruin

  Gouden Kronen Plan