Word vrijwilliger Doneer

Zamel geld in met een donatiebox

De gratis donatiebox van het Rode Kruis is een perfecte manier om op elke gewenste gelegenheid geld in te zamelen. Of het nu een eerbetoon aan een dierbare is, een mijlpaal in jouw leven viert of de klanten van jouw bedrijf activeert – wij voorzien je van een passende donatiebox. Vraag hem kosteloos aan en vertel aanwezigen eventueel van te voren dat je donaties inzamelt voor het Rode Kruis. Zij kunnen als het zover is doneren met contant geld of door de unieke QR-code op de box te scannen.

Elke bijdrage via de donatiebox draagt bij aan het onmisbare werk van het Rode Kruis, dat wereldwijd mensen in nood helpt en levens redt.

Donatiebox voor uitvaarten Rode Kruis

Donatiebox bij een uitvaart

Geef betekenis aan afscheid. Het is uiteraard mogelijk om ter nagedachtenis aan uw dierbare donaties in te zamelen voor het Rode Kruis. Zo draagt de uitvaart op een bijzondere manier bij aan het voortbestaan van onze onvoorwaardelijke hulp aan mensen in nood wereldwijd.

Vraag de uitvaartdonatiebox aan

Vraag jouw gratis donatiebox aan

Via onderstaand formulier vraag je eenvoudig en kosteloos de donatiebox aan en geef je extra betekenis aan jouw gelegenheid.

Veel gestelde vragen over de donatiebox

 • Waar wordt het ingezamelde geld aan besteed?

  Wij gebruiken jouw ingezamelde geld om hulp te verlenen waar de nood het hoogst is. Miljoenen mensen worden ieder jaar slachtoffer van een natuurramp, gewapend conflict of andere humanitaire ramp. Samen helpen we met medische hulp, onderdak, voedsel, schoondrinkwater en sanitaire voorzieningen. Zo zorgen we ervoor dat niemand alleen staat in tijden van nood. Het is niet mogelijk om een specifieke bestemming te kiezen voor de donaties die je in de donatiebox ophaalt.

 • Wat is de levertijd van de donatiebox?

  Houd er rekening mee dat het ten minste drie tot vijf werkdagen duurt voordat je de donatiebox ontvangt. Uiteraard doen wij ons uiterste best om hem zo snel mogelijk te verzenden. De donatiebox wordt middels brievenbuspost verzonden.

 • Hoe haal ik zoveel mogelijk geld op met mijn donatiebox?

  Plaats de box vervolgens op een zichtbare plek. Vertel gasten eventueel van tevoren dat je donaties inzamelt voor het Rode Kruis, in plaats van een cadeau of bloemen.

 • Ik heb ook een actie aangemaakt op jullie Kom-in-actie platform. Kan ik een donatiebox aanvragen ter ondersteuning van mijn online actie?

  Dat kan zeker! Maar let goed op: gebruik hiervoor niet het bovenstaande formulier. Waarom niet? Als je een donatiebox aanvraagt via het bovenstaande formulier, tellen de inkomsten van die box niet automatisch op bij jouw actie. Wil je toch een donatiebox ontvangen? Stuur dan even een mail naar actievoorrodekruis@redcross.nl. Dan krijg je van ons een box waar je je eigen actie QR-code op kunt plakken. Zo weet je zeker dat alles op jouw online actie terecht komt.

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail