Word vrijwilliger Doneer
QR-code Bitcoin wallet Rode Kruis

Doneer jouw bitcoin en help een ander in nood

Geen geld voor de huur, een pak wasmiddel of zelfs een maaltijd. Dat klinkt als iets wat mensen in verre landen overkomt, maar nood is dichterbij dan je denkt. Ook in Nederland hebben duizenden mensen te weinig geld om hun boodschappen te betalen. Het Rode Kruis helpt deze mensen in nood. We geven hen kaarten waarmee ze zelf voedsel en verzorgingsproducten kunnen kopen. En jij kunt ook helpen! Door het doneren van jouw Bitcoin naar de wallet van het Rode Kruis steun je onze hulpverlening.

0,00029 bitcoin

Hiermee geef je bijvoorbeeld 1 persoon een boodschappenkaart van € 15

0,00059 bitcoin

Hiermee geef je bijvoorbeeld een tweepersoonshuishouden een boodschappenkaart van € 30

0,0012 bitcoin

Hiermee geef je bijvoorbeeld een gezin een boodschappenkaart van € 60

Hoe werkt het doneren van Bitcoin?

Doneren van je Bitcoin is makkelijk en kan via meerdere apps.

Via jouw crypto-app of eigen wallet:

 1. Scan de QR-code.
 2. Je komt terecht in jouw crypto omgeving en kunt kiezen welk bedrag jij wilt doneren.
 3. Rond je donatie af en je bent klaar!

Je kunt ook je bedrag in bitcoins overmaken naar de wallet van het Rode Kruis: 334FJuyvHpaEsRiaR6KvkHoFkf67rPsjA3

Via Bitmymoney:

 1. Open de Bitmymoney app
 2. Klik op: deel met een vriend
 3. Kies het bedrag dat je wilt doneren en schrijf je donatie over naar bitcoin@rodekruis.nl
 4. Rond je donatie af en je bent klaar!

Extra impact maken? Voor de eerste 100 donaties van € 60,- doneert Bitmymoney óók een boodschappenkaart aan een gezin t.w.v. € 60,-. Zo help je dus twee gezinnen met jouw donatie!

Veel gestelde vragen over het doneren van Bitcoin aan het Nederlandse Rode Kruis

 • Waarom is er hulp nodig?

  Duizenden mensen in Nederland nog steeds dagelijks in nood door de coronacrisis. Zij hebben niet genoeg geld om hun eigen voedsel en verzorgingsproducten te betalen.

  Om deze mensen zeker tot het einde van dit jaar te ondersteunen, is hulp hard nodig. Wij delen boodschappenkaarten uit waarmee mensen in nood zelf de producten kunnen kopen die ze nodig hebben, zoals voedsel, shampoo, deodorant, tandpasta, maandverband en luiers. Meer weten? Lees hier verder.

 • Waarom doet het Rode Kruis dit?

  Er zijn veel mensen die over de jaren heen flink geld hebben verdiend aan het investeren in bitcoins. We willen als Rode Kruis laten zien dat je met bitcoins mooie dingen kunt doen en een maatschappelijke bijdrage kunt leveren, in dit geval aan ons voedselhulpprogramma in Nederland. Bovendien sluit dit ook mooi aan bij ons innovatieve karakter. De keuze om bitcoins te accepteren, is in die zin een hele logische en vanzelfsprekende stap. Als innovatieve organisatie zijn we er trots op dat wij het eerste grote Nederlandse goede doel zijn dat bitcoins kan ontvangen.

 • Hoe ontvangt het Rode Kruis de gedoneerde bitcoins?

  We werken hiervoor samen met een tussenpartij, een trading partij, namelijk Bitmymoney. Deze partij ontvangt de bitcoin donaties op hun bitcoin rekening en converteert deze bitcoin donaties naar euro’s. Deze partij keert de waarde van de donaties in euro’s uit op de rekening van het Rode Kruis. Dit gebeurt eenmaal per maand.