Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij de 4Daagse

Datum: 16 tot en met 19 juli 2024
Locatie: Nijmegen
Aantal vrijwilligers: 750

Als je zelf ooit hebt deelgenomen aan de 4Daagse, of iemand kent die heeft meegedaan, dan weet je hoe geweldig dit evenement is. Meer dan 45.000 mensen komen samen in Nijmegen om een indrukwekkende prestatie te leveren, en het Rode Kruis is er elk jaar bij.

Rode Kruis-vrijwilligers staan tijdens de 4Daagse klaar om wandelaars te helpen met blaren, oververhitting en andere blessures. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers het evenement succesvol en veilig kunnen volbrengen, hebben we jaarlijks ongeveer 750 vrijwilligers nodig.

Wil jij deel uitmaken van de grootste EHBO inzet in Nederland? Ontdek welke vacature bij jou past en meld je aan voor de 4Daagse van 2024!

Welke vacature past bij jou?

Veel van onze vrijwilligers houden zich bezig met evenementenhulpverlening, blaarbehandeling of de Medische Dienst. Echter, achter de schermen zijn we ook op zoek naar enthousiaste mensen van binnen en buiten de reguliere Rode Kruis vrijwilligersgroep.

Naast het behandelen van blaren, helpen EHBO’ers, artsen en verpleegkundigen van het Rode Kruis de lopers en bezoekers met andere klachten, zoals schaaf- en snijwonden, insectenbeten, krampen, kneuzingen en flauwtes.

De hulpverlening tijdens de 4Daagse is alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers op het gebied van ICT, facilitaire en logistieke ondersteuning. Zo rijden er 40 busjes rond, beheren we ons eigen 4Daagse hotel voor vrijwilligers in de schouwburg van Nijmegen en runnen we een meldkamer met zelfontwikkelde apps. Ben jij één van de mensen die wij zoeken en ben je beschikbaar tijdens de 4Daagse of in de week voorafgaand aan het evenement voor de opbouw?

Bekijk de verschillende vacatures en meld je aan!

Veelgestelde vragen 4Daagse Hulpverlening

 • Ik heb eerder als Rode Kruis vrijwilliger gewerkt tijdens de 4Daagse. Waar kan ik me opnieuw aanmelden?

  Als je eerder hebt deelgenomen aan de 4Daagse Hulpverlening, dan heb je van ons een e-mail met een aanmeldlink ontvangen. Bekijk hier alle bestaande hulpverleningsfuncties, en meld je hier aan.

 • Ontvang ik na mijn inschrijving een bevestigingsmail?

  Ja, deze wordt automatisch verzonden. Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, verzoeken wij je hiervan melding te maken via 4daagse@redcross.nl. Zodra je bent ingedeeld, ontvang je nogmaals een e-mail hierover, uiterlijk in juni.

 • Kan ik mijn reiskosten declareren?

  Absoluut! Het Rode Kruis vergoedt eenmalig de kosten van de heen- en terugreis, van je woonplaats naar Nijmegen en terug. Dit kan via onze declaratie-app of formulier.

 • Krijg ik een Rode Kruis T-shirt tijdens de 4Daagse?

  Alle vrijwilligers ontvangen voor elke wandeldag waarop zij worden ingezet een Rode Kruis T-shirt. Na afloop van het evenement mag je het T-shirt houden als aandenken.

 • Kan ik Rode Kruis-kleding lenen tijdens de 4Daagse?

  Naast de T-shirts die je krijgt, is het mogelijk om Rode Kruis-kleding (fleece vest, jas of broek) te lenen. Geef dit aan op je inschrijfformulier.

  LET OP: Je moet tekenen voor het lenen van de kleding, zowel bij uitgifte als inlever ing. Indien dit niet zorgvuldig gebeurt, ontvang je en/of jouw afdeling een factuur van het Rode Kruis. Het is ook mogelijk om in een eigen donkere spijkerbroek of zwarte broek aan de slag te gaan.

 • Wanneer ontvang ik een bevestiging of meer informatie?

  We sturen je zo snel mogelijk, maar uiterlijk in mei, informatie over bij welke dienst je bent ingedeeld, zodat je de 4Daagse-week vrij kunt houden. Je ontvangt half juni een bevestigingsmail met aankomsttijden en een informatieboekje. In dit boekje vind je informatie over onder andere overnachtingslocaties, catering, huisregels, kledingvoorschriften en meer.

 • Waar slaap ik tijdens de 4Daagse en wat is hierbij belangrijk?

  In Nijmegen maken we gebruik van onze eigen slaaplocatie. We slapen in stapelbedden, met meerdere mensen op een zaal. Wij vinden het fijn om te weten of je gebruik wilt maken van een onderbed of een apneu-apparaat, zodat we hier rekening mee kunnen houden met de indeling.

 • Ik wil meer weten!

  Nog andere vragen? Snappen we best! Mail ons daarom dan helpen we je graag verder: 4daagse@redcross.nl Tot in Nijmegen!