Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis-actie bij jou aan de deur

Ding-dong! De deurbel gaat. Dat kan zomaar iemand van het Rode Kruis zijn. Want het Rode Kruis houdt regelmatig acties aan de deur om nieuwe donateurs te werven.

Dit doen we omdat ieder jaar miljoenen mensen slachtoffer worden van natuurgeweld, een gewapend conflict of een andere humanitaire ramp. Al die mensen mogen er niet alleen voorstaan. Daarom helpt het Rode Kruis mensen in nood in 191 landen wereldwijd, waaronder Nederland. En om dat te blijven doen, hebben we steun van donateurs nodig. Vandaar dat we kunnen aanbellen om te vragen of jij ons wilt helpen.

Als we bij je langskomen, dan vragen we je of je ons wilt steunen, bijvoorbeeld met een vast bedrag per maand. Zo zorg je ervoor dat we klaarstaan als het noodlot toeslaat.

Hoe herken je een Rode Kruis-actie aan de deur?

Natuurlijk wil je zeker weten dat je écht met iemand van het Rode Kruis te maken hebt. Twijfel je? Via de twee stappen hieronder check je eenvoudig of de persoon aan jouw deur echt van het Rode Kruis is.

Stap 1: Controleer of de persoon eruitziet als een officiële Rode Kruis-werver

Zo herken je officiële huis-aan-huiswervers van het Rode Kruis:

  • Wervers dragen een Rode Kruis-jas of Rode Kruis-polo.
  • Rode Kruis-wervers hebben een identiteitsbewijs op zak.
  • Ze gebruiken een tablet, en dus geen inschrijfblok.
  • Wervers nemen geen contant geld aan en dragen geen collectebus.

 

 

 

Stap 2: Check of er een Rode Kruis-actie in jouw buurt is

Online kun je eenvoudig controleren of de Rode Kruis-wervers deze week bij jou in de buurt zijn. Op het CBF-wervingsrooster zie je precies op welke plekken we langs de deuren gaan.

Collecte

Vragen?

Sinds 2023 houden we geen collectes meer aan de deur, dit betekent dat we je nooit vragen om contant geld. Wel kan het zijn dat onze vrijwilligers op een openbare plek collecteren voor het Rode Kruis, bijvoorbeeld in het winkelcentrum in je woonplaats of op de braderie.

Heb je vragen over een Rode Kruis-actie aan je deur of een collecte? Neem dan contact op met ons op.

Neem contact op

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail