Word vrijwilliger Doneer

Routebeschrijving verenigingskantoor Nederlandse Rode Kruis

Bezoekadres:
Anna van Saksenlaan 50
2593 HT Den Haag

Wandeling van station Den Haag Laan van NOI naar kantoor Rode Kruis

Stap uit bij station Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië (NOI). Neem de uitgang Den Haag Centrumzijde (bij perron 1 en de Kiosk) en ga rechts de Anna van Hannoverstraat in. Aan de overzijde van de T-splitsing bevindt zich het NWO-gebouw. Loop onder dit gebouw door. Loop rechtdoor de Anna van Saksenlaan in. Het kantoor van het Nederlandse Rode Kruis bevindt zich aan het einde van de straat aan de linkerkant.

Openbaar vervoer naar station Den Haag Laan van NOI

Vanaf Rotterdam:

Zowel de trein als de Randstadrail-metrolijn E (Rotterdam – Den Haag) stopt bij station Den Haag Laan van NOI.

Vanaf Centraal Station Den Haag:

Vanaf het Centraal Station gaat zowel de trein, tram als Randstadrail naar Den Haag Laan van NOI.

  • Tram 2 richting Leidschendam-Voorburg
  • Tram 3 richting Zoetermeer Centrum-West (Randstadrail)
  • Tram 4 richting Lansingerland-Zoetermeer (Randstadrail)
  • Randstadrail Metrolijn E (Den Haag – Rotterdam)

Let op! De halte van Tram 2 is aan de Voorburgse kant van het spoor. Loop door de tunnel terug naar de Haagse kant van het spoor en volg dan bovenstaande wandelroute.

Huur je een OV-fiets op station Den Haag Centraal, fiets dan vanuit de fietsenstalling rechtsaf de Bezuidenhoutseweg op. Volg deze tot de Laan van Nieuw Oost-Indië en sla rechtsaf. Bij de kruising met de Schenkkade (vlak voor het BP tankstation) sla je linksaf en meteen rechtsaf, de Anna van Saksenlaan in. Aan het eind van de U-bocht is het kantoor van het Rode Kruis. Aan de rechterkant van het gebouw zijn fietsparkeerplekken.

Vanaf station Voorburg:

Neem vanaf station Voorburg bus 23 richting Scheveningen Noorderstrand en stap uit bij station Laan van NOI.

Met de auto naar kantoor Rode Kruis

Vanuit Amsterdam:

Volgt de A4 richting Den Haag. Volg de twee rechterrijstroken bij het knooppunt 8-Knooppunt Prins Clausplein-Leidschendam en volg de borden E30/A12 richting Den Haag. Voeg in op de A12. Volg de
rechterrijstrook om afrit 3 Bezuidenhout te nemen richting Bezuidenhout/Mariahoeve.

Vanuit Utrecht:

Volg de A12 richting Den Haag. Houd links aan bij de splitsing, rij door op de A12/de E30 en volg de borden Den Haag/Zoetermeer/Waddinxveen. Volg de rechterrijstrook om afrit 3-
Bezuidenhout/Mariahoeve te nemen.

Vanuit Rotterdam:

Vanaf Rotterdam zijn er twee mogelijkheden, via de A13 en via de A4. Voor beide mogelijkheden geldt: volg de borden richting Den Haag. Houd rechts aan om in te voegen op de A12. Volg de
rechterrijstrook om afrit 3 Bezuidenhout/Mariahoeve te nemen.

Vanaf afrit 3 Bezuidenhout/Mariahoeve:

Bij binnenkomst van Den Haag vanaf de A12 (Utrechtsebaan) neem afrit 3 Bezuidenhout Mariahoeve. Ga rechtsaf bij het verkeerslicht, de Schenkkade op. Ga bij de volgende drie verkeerslichten steeds
rechtdoor, tot voorbij het BP benzinestation. Na de grote kruising rechtsaf de Anna van Saksenlaan in. Het Rode Kruis bevindt zich links aan het einde van de U-bocht.

Parkeren

Bij het Verenigingskantoor zijn enkele parkeerplekken voor bezoekers beschikbaar, deze plekken moeten gereserveerd worden. Er zijn ook mindervalidenplaatsen. In de omgeving is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Van de Schenkkade tot en met de IJsclubweg is het betaald parkeren (tot 14:00 uur). Vanaf Boekweitkamp is het gratis parkeren. Je kan binnendoor van de Schenkkade via het Emiliapad in zo’n 10 tot 15 minuten naar het kantoor lopen. Kijk voor meer informatie over parkeren in de buurt op prettigparkeren.nl.

070 – 44 55 666

is het telefoonnummer van de receptie van het Verenigingskantoor. Dit bel je bijvoorbeeld als je een afspraak hebt met een medewerker.
Bereikbaarheid: Ma-vr 09:00-17:00

070 – 44 55 678
Is het algemene telefoonnummer voor informatie over het Rode Kruis. Dit bel je als je informatie wilt over je donatie, over ons werk, een hulpvraag of met algemene vragen.
Bereikbaarheid: Ma-vr 08:30-17:00

Bezoekadres:
Anna van Saksenlaan 50
2593 HT Den Haag

Postadres:
Postbus 28120
2502 KC Den Haag

RSIN / fiscaal nummer: 003014022

Rode Kruis service

Algemeen rekeningnummer voor donaties:

Gironummer: 881 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag

IBAN: NL33 INGB 0000 0008 81

BIC/SWIFT: INGBNL2A

Wij zijn een ANBI-instelling. Het Nederlandse Rode Kruis is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40409352. Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN): 0030.14.022

Het door de Belastingdienst gevraagde transactienummer is persoonsgebonden. Bij periodieke schenkers staat dit op de overeenkomst. Het transactienummer is ook op te vragen via het algemene telefoonnummer: 070 – 44 55 678.