3FM Serious Request

Reanimeren in Nederland

Misschien ken je wel iemand die ooit een hartaanval heeft gehad. Het gebeurt vaker dan je denkt: iedere dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt zijn van een ziekenhuis. Vaak gebeurt het onverwacht; de signalen zijn lang niet altijd van tevoren op te pikken. De kans is dus aanwezig dat jij een keer mee gaat maken dat iemand in jouw directe omgeving een hartstilstand krijgt. Weet jij wat je dan moet doen?

Bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt en al helemaal niet hoe een AED (defibrillator) werkt. En dat terwijl met reanimatie en het gebruik van een AED binnen 6 minuten de overlevingskans kan worden vergroot tot wel 50%.

Hoe jouw actie bijdraagt

Het is dus letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Daarom wordt het geld dat jij met jouw actie ophaalt ingezet om reanimatiecursussen te organiseren op scholen, bij sportclubs, wijkteams en buurthuizen. Daarnaast zorgen we dat er op zoveel mogelijk plaatsen AED’s (Automatische Externe Defibrillators) geplaatst worden, om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen en levens te redden.

Jij kunt dus helpen om dit soort noodsituaties minder levensbedreigend te maken. Kom in actie. Meld je aan en geef aan 3FM Serious Request, zodat het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen kan opleiden. Samen redden we levens.

35

mensen per dag krijgen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis