Word vrijwilliger Doneer

Leerlingen overhandigen handtekeningen EHBO-petitie aan Tweede Kamer

Geplaatst op 05 juni 2019

Meer dan 60.000 mensen tekenden het burgerinitiatief om EHBO-les op te nemen in het lesaanbod op middelbare scholen. Er waren 40.000 handtekeningen nodig om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Vandaag overhandigden twee leerlingen de handtekeningen aan de Tweede Kamer.

Massale steun jongeren

Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis, Bernard Leenstra namens Schok & Pomp en Radio 10-dj Rob van Someren waren aanwezig bij de aanbieding. Van Schaik: “We hebben in korte tijd de benodigde handtekeningen ruim binnen gehaald. Ook jongeren steunen dit idee massaal. Het geeft aan hoe dit onderwerp leeft. Die boodschap brengen we vandaag ook over in Den Haag.”

Sem en Luna

Het Ashram College uit Alphen aan de Rijn biedt zijn leerlingen al jaren EHBO-les aan op school en ondersteunt het burgerinitiatief van harte. Voor de overhandiging van de petitie aan de Tweede Kamer kwam klas 3 speciaal naar Den Haag om haar enthousiasme aan de politiek over te brengen. Sem en Luna mochten de handtekeningen aanbieden namens hun medeleerlingen: “Wij willen dat alle scholieren op elke middelbare school EHBO-lessen krijgen. Wij zijn blij dat in noodsituaties of bij ongelukken wij EHBO-lessen hebben gehad en daardoor kunnen handelen, maar iedereen zou dit moeten leren!”

BN’ers

Ook bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Coen & Sander en Giel Beelen riepen op om de petitie te tekenen.

Meest recente berichten