Word vrijwilliger Doneer

Terug naar kantoor! Met deze EHBO-tips werk je je geen ongeluk

Geplaatst op 16 februari 2022

Nietje in je vinger, een duikvlucht van de trap of je verslikken in de verjaardagstaart van je collega. Levensgevaarlijk, dat kantoorleven. Met deze vijf EHBO-tips keer jij veilig terug naar je werkplek.

Een val van de trap

Omdat de voorraad beperkt is op Taco Tuesday, weet jij natuurlijk niet hoe snel je op dinsdagmiddag richting de kantine moet sprinten. Lastig dat je al twee jaar niet meer op hakken hebt gelopen en een traptrede over het hoofd ziet. Ijs erop?

Nietje in je vinger

Waarom mensen presentaties nog uitprinten mag Joost weten, maar toen jij die PowerPoint van Joost van Sales netjes aan elkaar wilde nieten, bevestigde je per ongeluk je wijsvinger eraan vast. Wat doe je bij een bloeding?

Bureaustoelperikelen

Volgens jouw visitekaartje ben je een creative en dat betekent natuurlijk: oneindige brainstormsessies met whiteboards, post-its en bloemassociaties. Jammer dat je tijdens zo’n sessie net iets te nonchalant achteroverleunt met je stoel en plat op je achterhoofd valt. In de video zie je hoe je jouw creatieve hersenen verzorgt.

Gevaarlijk stuk taart

“Zet maar even op de mail!”, roept Gerard van Accounting enthousiast, terwijl hij gretig een hap neemt van Annes verjaardagtaart. Plotseling grijpt hij paniekerig naar zijn keel. Weet jij wat je moet doen als iemand zich verslikt in een gebakje?

Uit de hand gelopen vrijmibo

De opladers zijn uit het stopcontact, de biertjes uit de koelkast en de bitterballen uit het vet: de vrijmibo kan beginnen! Maar wat nu als die stagiair van Marketing toch niet zo goed tegen alcohol blijkt te kunnen als zijn tijdlijn deed geloven? In de video zie je wat je doet bij een alcoholvergiftiging.

Leer hoe je jouw collega’s helpt

Altijd weten wat je moet doen bij een ongeluk op werk? Van splinters en bloedneuzen tot levensbedreigende situaties: met een EHBO-cursus weet jij hoe je je collega’s helpt.


Wil je meer weten over EHBO en gezondheid?