Word vrijwilliger Doneer

Eerste hulp bij thuiswerkongelukjes

Geplaatst op 24 november 2021

De kantoorlichten zijn weer uit, de fietsen blijven in de schuur en de laptops verschijnen weer op de keukentafel: veel mensen werken deze winter opnieuw vanuit huis. Veiliger kan het niet, zou je denken, maar ook thuis zit een ongeluk in een klein hoekje naast de kamerplant. Dit doe je bij thuiswerkongelukjes.

Hete koffie over je heen

De Teamsvergadering is geopend, het eerste ongemakkelijke gesprekje over het weer is begonnen en jij scoort nog even snel een cafeïneboost om je door de sessie heen te helpen. Jammer dat je in je haast het kopje van het aanrecht stoot en alle koffie over je arm uitstort. Snel koelen maar, en in de video zie je wat je verder kunt doen.

Splinter

Poes Jopie wilde ook graag meevergaderen, maar daar was jij geen voorstander van. Terwijl je haar onder luid protest op de gang zet, schaaf je met je hand langs de deurpost en schiet er een flinke splinter onder je nagel. Sammy legt uit hoe je die eruit haalt.

Verstuikte enkel

Je zoontje was super blij met zijn nieuwe speelgoedtrein, maar voor jou is het ding inmiddels uitgegroeid tot een levensgevaarlijke nekbreker van epische proporties. Net als je nog even je oplader in het stopcontact wilt steken, stap je op een wagonnetje en klap je genadeloos door je enkel. Is ijs genoeg?

Een bloedneus

Op klaarlichte dag verandert je Zoomsessie zomaar in een horrorfilm als uit jouw neus plotseling helderrood bloed begint te druppelen. Je zet snel je camera uit, maar dan begint het getwijfel: moet je bij een bloedneus nou snuiten of juist niet?

Koolmonoxidevergiftiging

Gezellig, zo’n dagje samen thuiswerken, maar je vriendin begint steeds meer te klagen over hoofdpijn en misselijkheid. Nu ze het zegt, voel jij je eigenlijk ook niet zo lekker en je bent ineens heel moe. Nu moeten de alarmbellen bij jou afgaan: is er een sluipmoordenaar in huis?

Leer wat je moet doen bij ongelukken

Of je nu in een bomvolle kantoortuin werkt of tussen je eigen begonia’s: een ongelukje kan overal gebeuren. Met een EHBO-cursus weet jij wat je moet doen. Volg ‘m nu online of op een locatie bij jou in de buurt.


Wil je meer weten over EHBO en gezondheid?