Word vrijwilliger Doneer

Benefietavond voor bestrijding coronacrisis in Suriname

Geplaatst op 09 juli 2020

De uitbraak van het coronavirus is hevig in Noord- en Zuid-Amerika. Ook Suriname kampt met besmettingen, terwijl de voorzieningen beperkt zijn. Op woensdag 8 juli organiseerde SU4SU daarom een benefietavond voor het land op NPO1. Het Rode Kruis steunt deze actie. De teller staat op ruim € 1 miljoen. Een prachtige opbrengst.

Suriname voorziet grote problemen door de komst van het coronavirus. Er zijn niet genoeg medische voorzieningen om een grote hoeveelheid coronapatiënten op te vangen. Zo is er een tekort aan medische apparatuur, beschermmaterialen, verpleegkundigen en ruimtes in ziekenhuizen om patiënten te isoleren.

Daarnaast is er in Suriname niet genoeg geld om met de crisis om te gaan. Voor veel inwoners dreigen financiële problemen door de komst van het virus. Bovendien heeft Suriname onvoldoende geld om medisch materiaal in te kopen. Bij een grote corona-uitbraak kunnen daardoor niet alle patiënten goed geholpen worden.

Tv-actie voor Suriname

Om Suriname door de coronacrisis te helpen, is de actie SU4SU (Surinamers voor Surinamers) opgezet, waarbij in Suriname geld is ingezameld om de crisis te bestrijden. Inmiddels is het geld van het fonds besteed, en daarom namen presentator/entertainer Jörgen Raymann en producent/regisseur Mildred Roethof het initiatief om ook in Nederland steun voor Suriname te vragen.

Op woensdag 8 juli zond de NPO de benefietavond Nederland voor Suriname uit, gepresenteerd door Jörgen Raymann en Humberto Tan. Aan de avond werkten onder andere Glen Faria, Trijntje Oosterhuis, Gerda Havertong, Jeangu Macrooy, Yannick Hiwat, Tommie Christiaan, Kees van der Spek en Dwight Dissels mee.

De opbrengst van de tv-actie gaat naar SU4SU. Het geld wordt besteed aan medische voorzieningen die nodig zijn om coronapatiënten in Suriname op te vangen en te behandelen.

Wil je meer weten over Corona?