Word vrijwilliger Doneer

Heleen Kersten nieuwe voorzitter Nederlandse Rode Kruis

Geplaatst op 03 februari 2020

Heleen Kersten is de nieuwe voorzitter van het verenigingsbestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Zij volgt hiermee Inge Brakman op, die na acht jaar afscheid neemt omdat haar termijn als voorzitter was verstreken. Heleen Kersten is advocaat en partner bij advocatenkantoor Stibbe. 

Heleen wil als nieuwe voorzitter het Rode Kruis helpen zijn unieke rol in de Nederlandse samenleving nog krachtiger in te zetten: “Net als in het buitenland, heeft het Rode Kruis ook in Nederland de bijzondere taak klaar te staan bij rampen en calamiteiten. Daarnaast helpt de hulporganisatie de meest kwetsbaren door hen voor te bereiden op extreme omstandigheden. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de duizenden vrijwilligers in het hele land die zich inzetten voor het Rode Kruis.”

Diversiteit

Ze wil er verder voor zorgen dat het Nederlandse Rode Kruis ook in de toekomst een sterk onderdeel blijft van de Internationale Rode Kruis-beweging. Bijvoorbeeld door meer jongeren en mensen met verschillende culturele achtergronden bij het Rode Kruis te betrekken.

Ook vrijwilliger

Als voorzitter is Kersten ook vrijwilliger van het Rode Kruis. Naast haar werk bij Stibbe heeft zij nog een aantal nevenfuncties. Zo is zij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van STMicroelectronics en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Rijksmuseum.

Benoemd door de Kroon

De voorzitter van het Rode Kruis wordt benoemd door de Kroon. Dit heeft te maken met de taak van het Rode Kruis om de overheid bij te staan in noodsituaties.

Wil je meer weten over Hulp in Nederland?