Word vrijwilliger Doneer

ICT-bedrijf Vindicta kiest voor vriendschap met het Rode Kruis: “Wij willen graag bijdragen aan het beter zorgen voor elkaar”

Geplaatst op 11 februari 2024

Het is vandaag internationale Maak Vrienden Dag’. Bij het Rode Kruis weten we als geen ander hoe waardevol vriendschappen zijn. Niet alleen vrijwilligers en donateurs, maar ook bedrijven dragen ons een warm hart toe. ICT-bedrijf Vindicta is daar een voorbeeld van. En omdat een vriendschap twee kanten op werkt, konden medewerkers van het bedrijf onlangs een reanimatiecursus volgen. Werknemer Martin de Jong deed ook mee en vertelt.

“Weet je wat het is?” begint Martin. “Er zal niemand zijn die zegt dat een reanimatiecursus niet belangrijk is. Maar het zit nét in een hoek dat je denkt: het komt nu even niet uit om het te regelen. Toch is het echt nuttig om het wel te doen, heb ik nu gemerkt. Het is goed om het met collega’s scherper te hebben hoe je adequaat moet handelen in een situatie waarin er geen tijd is om na te denken.”

Hij vervolgt: “Voor mij was het de eerste keer. Sommige dingen weet je ergens in je achterhoofd wel, maar zijn toch goed om te horen. Dat je eerst voor jezelf moet zorgen en een veilige plek moet opzoeken, bijvoorbeeld.”

Medewerkers van Vindicta bij reanimatiecursus - Vrienden van het Rode Kruis
Medewerkers van Vindicta oefenen hun reanimatievaardigheden met een AED tijdens de reanimatiecursus.

Dat Martin en zijn collega’s een reanimatiecursus volgden, is omdat Vindicta onderdeel is van het Vrienden van het Rode Kruis-netwerk. Alle ondernemingen die zich daarbij aansluiten, krijgen een EHBO- of Reanimatiecursus voor tien medewerkers cadeau. “De cursus was behalve nuttig ook echt leuk”, benadrukt Martin. “Het is eigenlijk een soort teambuilding.”

Koen Los, mede-eigenaar van Vindicta, is blij met de vriendschap met het Rode Kruis. “We vinden dit een mooie, maar vooral ook effectieve manier om als bedrijf ons steentje bij te dragen aan het ‘beter zorgen’ voor elkaar.”

Word ook Vriend van het Rode Kruis

Het Vrienden van het Rode Kruis-netwerk bestaat uit betrokken bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk vinden. Dankzij de steun van onze Vrienden kunnen we niet alleen mensen helpen die nu in nood zijn, maar ook investeren in innovatieve oplossingen die rampen helpen voorkomen. Wereldwijd én in Nederland.

Meest recente berichten