Word vrijwilliger Doneer

Kilometers voor Kansen: topfit voor het goede doel

Geplaatst op 13 mei 2022

Hijs jezelf maar vast van die bank af, want in juni start de sportmaand van het Rode Kruis en roepen we iedereen op om zoveel mogelijk sportieve kilometers te maken. Met de actie ‘Kilometers voor Kansen’ vragen we aandacht voor alle miljoenen mensen op de vlucht.

Ruim 84 miljoen mensen moesten vorig jaar noodgedwongen hun huis en haard verlaten. Dat zijn bijna vijf keer zoveel mensen als dat er in heel Nederland wonen! Dit jaar is dat aantal nog verder toegenomen door het geweld in Oekraïne. Voor al deze mensen is hulp – en dus ook geld – keihard nodig.  

Kilometerteller
Om geld in te zamelen, roepen we iedereen op om in juni te gaan wandelen, hardlopen, fietsen of skeeleren. Of om iets heel anders te doen – het maakt niet uit, zolang die kilometerteller maar doortikt. De kilometers staan symbool voor de afstanden die vluchtelingen ook moeten afleggen in hun zoektocht naar een veilige(re) plek.

Het aantal kilometers dat je bij elkaar sport, bepaal je zelf. En dan is het vervolgens aan vrienden, familie en kennissen om jou te sponsoren voor je prestatie!

Nóg meer vluchtelingen helpen
Overal ter wereld helpt het Rode Kruis mensen die op de vlucht zijn. Onze hulpverleners zorgen voor basislevensbehoeften, zoals eten en drinken, hygiënekits, medische hulp en psycho-sociale zorg.

Het geld dat we ophalen met Kilometers voor Kansen gebruiken we op de plekken waar het op dat moment het hardst nodig is. Dankzij de sporters van de afgelopen edities konden we bijvoorbeeld nóg meer vluchtelingen in Griekenland helpen, en mensen op de vlucht in Bosnië en in het Middellandse Zeegebied.

Meest recente berichten

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer