Word vrijwilliger Doneer

Video – Wat hebben bosbranden met klimaatverandering te maken?

Geplaatst op 01 augustus 2022

Het is augustus en het is weer eens zover: enorme vlammenzeeën op je tv. Grote bosbranden trekken de laatste weken door Europa en delen van de Verenigde Staten. Het lijkt wel alsof het steeds vaker gebeurt. Klopt dat ook? En heeft zo’n bosbrand iets met klimaatverandering te maken? Je ziet het in de video.

In actie bij natuurrampen

Of het nu een bosbrand is, een overstroming of een orkaan: bij een natuurramp staat het Rode Kruis klaar om te helpen. Maar klimaatverandering heeft een flinke impact op dat natuurgeweld. En het liefst zorgen we natuurlijk dat er helemaal geen slachtoffers zijn. Door ons beter voor te bereiden op het veranderende klimaat, kunnen we we zorgen dat er minder slachtoffers vallen. Maar dan moeten we wel nú beginnen.

Wil je meer weten over Klimaat?

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer
hitte rode kruis

Waarom hitte een hot topic moet worden

1 juni 2024

We moeten het hebben over hitte. Deze stille killer behoort namelijk tot één van de dodelijkste natuurrampen wereldwijd. Op Heat Action Day roepen Rode Kruis-verenigingen wereldwijd op tot aandacht voor dit groeiende probleem. 

Lees meer