Word vrijwilliger Doneer

3FM DJ’s met Rode Kruis Jubileumtrein naar Apeldoorn

Geplaatst op 14 december 2017

Het Rode Kruis zet op 18 december de jubileumtrein in als gratis pendeldienst naar Apeldoorn, waar dit jaar 3FM Serious Request wordt georganiseerd. De historische trein rijdt in de week voor Kerstmis op en neer om bezoekers naar het Glazen Huis te brengen. 3FM DJ’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen reizen op 18 december mee en verzorgen de aftrap van de pendeldienst op station Hilversum door het geven het fluitsignaal. 3FM actie is om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

Jubileumtrein

De Rode Kruis jubileumtrein, Mat’54, ook wel de Hondekop genoemd, reed in mei 2017 voor het eerst, in het kader van het 150-jarig bestaan van de hulporganisatie. Onder het motto ‘In het spoor van de vrijwilliger – op reis met onze helden’ neemt het Rode Kruis zijn passagiers in de trein mee langs de 150 jaar geschiedenis van de hulporganisatie.

Reizigers kunnen in de trein de Rode Kruis-jubileumtentoonstelling bekijken, die bestaat uit filmpjes met monologen van Rode Kruisers van toen en nu, helden en heldinnen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Rode Kruis.

De beleving van de geschiedenis wordt nog versterkt door de inrichting, die is teruggebracht naar het bouwjaar van de trein: 1954. Zo dragen conducteurs uniformen uit de fifties, rolt een historische koffiekar door het gangpad en staat de kruier klaar om mensen te helpen met hun bagage. De jubileumtrein en pendeldienst voor 3FM Serious Request worden mogelijk gemaakt dankzij hulp van de NS, Stichting de Hondekop, creatief bureau Strangelove en Omnimark voor de bestickering.

Stille ramp: “Breng ze weer samen”

Dit jaar staat de samenwerking tussen het Rode Kruis en 3FM in het teken van families die verscheurd zijn geraakt door een ramp of conflict. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflictgebieden als Nigeria en Congo, maar ook na grote natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer