Rode Kruis komt met actieplan evenementenhulpverlening

Obstacle runs, steeds meer festivals, massale hardloopwedstrijden, terroristische dreiging, veranderend alcohol- en drugsgebruik en extreem weer: eerste hulpverlening bij evenementen wordt ingewikkelder. Nederland is een evenementenland geworden: afgelopen jaren groeiden evenementen in aantal, omvang en bezoekersaantallen. Om de veiligheid van de deelnemers te kunnen blijven garanderen, lanceert het Rode Kruis vandaag het actieplan ‘veilig sporten, veilig deelnemen, veilig feesten’ tijdens zijn jaarlijkse Dag van de Hulpverlening. Kern van de visie is dat de hulpverlening mee moet blijven groeien met de snelle ontwikkelingen in evenementenland.

Rode Kruis roept op: ongeluk niet filmen, maar ga helpen

Bijna 90 procent van de Nederlanders vindt het niet acceptabel dat omstanders gewonden filmen na een ongeluk, tegelijkertijd zou één derde van de Nederlanders de filmers van ongevallen niet vragen om te stoppen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. De hulporganisatie start deze week, tijdens de Week van Respect, met een actie via sociale media om mensen te vragen om niet te filmen, maar om te helpen. Een ongeluk is geen filmmoment.
Mensen in Jemen hebben jouw hulp dringend nodig. Er moet een politieke oplossing komen voor het onnodig sterven en lijden van de Jemenieten.
Een vrijwilliger ruimt puin op Sint-Maarten
Bus met Rode Kruis logo
Hoog water in Nederland. Wat moet je doen bij een overstroming.