Word vrijwilliger Doneer

In Afghanistan ontvoerde medewerker van het Internationale Rode Kruis vrijgelaten

Geplaatst op 17 januari 2017

Afgelopen zondag is een medewerker van het Internationale Rode Kruis (ICRC), die op 19 december 2016 in de provincie Kunduz werd ontvoerd, vrijgelaten. De medewerker, Juan Carlos, is op dit moment bij het team van het Internationale Rode Kruis in Kunduz. Via een persbericht laat het ICRC weten: “de overheidsinstanties en de gemeenschap die een rol hebben gespeeld bij het mobiliseren en faciliteren van de vrijlating van onze collega te bedanken.”

De medewerker werd ontvoerd op weg van het ICRC-kantoor in Kunduz naar de sub-delegatie in Mazar-i-Sharif. Terwijl drie andere collega’s ongedeerd bleven, is Juan Carlos meegenomen en bijna vier weken vastgehouden. Monica Zanarelli, hoofd van de ICRC delegatie in Afghanistan, zegt “opgelucht en dankbaar te zijn dat Juan Carlos weer gezond en wel terug is. Zijn ontvoering was een vreselijke beproeving voor hem, maar ook voor zijn familie, vrienden en collega’s. Onze prioriteit is nu het welzijn van Juan Carlos en ervoor te zorgen dat hij naar zijn familie kan. We vragen iedereen om zijn privacy en dat van zijn familie op dit moment te respecteren. ”

Rol van het Rode Kruis in Afghanistan

Het Internationale Rode Kruis is al 30 jaar aanwezig in Afghanistan. Het ICRC biedt medische zorg, ondersteunt water en sanitaire voorzieningen, bezoekt gedetineerden en werkt als neutrale bemiddelaar om humanitaire hulpverlening door het hele land mogelijk te maken.
Het Internationale Rode Kruis geeft geen commentaar over de identiteit van de ontvoerders, hun motieven of verdere details van de vrijlating.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten