Word vrijwilliger Doneer

Al meer dan 7 ton opgehaald voor slachtoffers aardbeving  

Geplaatst op 06 februari 2023

Op Giro 7244 van het Rode Kruis is sinds maandagmiddag al meer dan 700.000 euro binnengekomen. Het Rode Kruis opende het gironummer vanwege de verwoestende aardbeving in Turkije.  

Het Rode Kruis berekende dat zeker 70 miljoen nodig is om noodhulp te kunnen verlenen. De aardbeving zorgt in zuidoost Turkije en delen van Syrië voor enorme ellende. Hulpverleners werken met man en macht om zoveel mogelijk mensen onder het puin te halen, naar ziekenhuizen te vervoeren en er worden noodhulpmiddelen verstrekt.  

Twee zware bevingen  
In Turkije reiken hulpverleners vele duizenden tenten, dekens en andere hulpmiddelen uit en er wordt gezorgd voor eten. Het land werd vanochtend vroeg opgeschikt door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter.

De beving was zo zwaar dat hij zelfs in Israël, Libanon en Cyprus werd gevoeld. Later vond nog een beving plaats, die eveneens erg hevig was. 

Lastige situatie  

De situatie is extra lastig omdat het momenteel koud is in het gebied. Er ligt op veel plekken sneeuw en er zijn zware stormen. Daardoor is het lastig om hulpteams en -goederen op locatie te krijgen. 

Gironummer 7244 

Mensen die slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië willen steunen, kunnen doneren op Giro 7244 of rekeningnummer NL19 INGB 0000 0072 44.  

Update 7 februari 2023:

Vanaf 7 februari kun je doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië op Giro555.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten