Word vrijwilliger Doneer

Gers Pardoel neemt je mee naar de IJsdaging

Geplaatst op 26 januari 2018

Rode Kruis organiseert sponsorschaatsen voor Haïti

Gers Pardoel treedt op tijdens de IJsdaging, het schaatsevenement van het Rode Kruis dat begin maart in Eindhoven plaatsvindt. De Brabantse artiest zal de deelnemers toezingen terwijl zij 10 kilometer schaatsen om geld op te halen voor Haïti. Naast een sportief evenement belooft de IJsdaging ook een feestelijk evenement op en rond de schaatsbaan te worden. Zo schaatsen onder andere Helga van Leur en voormalig Olympisch kampioen Mark Tuitert mee en kunnen deelnemers meedoen aan activiteiten als bounceball, discoschaatsen en puck-schieten.

Deelnemers schaatsen 10 kilometer op hun eigen manier om zoveel mogelijk geld op te halen voor de inwoners van Haïti. De eilandbewoners zijn de laatste jaren meerdere malen geconfronteerd met natuurrampen: in 2010 werden 220.000 mensen getroffen door een alles verwoestende aardbeving en in 2016 werd het eiland getroffen door orkaan Matthew. Het geld dat met de IJsdaging wordt opgehaald, is bestemd voor het rampbestendig maken van scholen op het eiland. Gers Pardoel zingt de schaatsers toe terwijl zij schaatsen voor het goede doel. Hij zal tijdens het evenement twee keer optreden.

Activiteiten op en rond de ijsbaan

Er zijn twee schaatsrondes: een Snelle Jelle Ronde en een Fun Ronde. Voormalig langebaanschaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert zal op 3 maart starten in de Snelle Jelle Ronde en ook Rode Kruis ambassadeur Helga van Leur schaatst mee. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten naast de baan, zoals bounceball, discoschaatsen en puck-schieten. De komende tijd zullen er steeds meer activiteiten bekend worden.

Veilige scholen voor Haïti

De deelnemers komen in actie voor de inwoners in de regio Côtes-de-Fer. Sinds de heftige aardbeving in 2010 en orkaan Matthew in 2016 is onderwijs voor veel kinderen op Haïti niet vanzelfsprekend: veel scholen zijn in slechte conditie. Met de sponsorbijdragen van het schaatsevenement worden scholen in deze regio rampbestendig gemaakt. Deze schoolgebouwen zorgen niet alleen voor veilig onderwijs voor schoolkinderen maar ze dienen ook als schuilplaats bij een nieuwe ramp. Iedere school stelt 200 tot 300 kinderen in staat om weer veilig naar school te kunnen en biedt een goede schuilplaats voor de meest kwetsbaren die in de omgeving van de school wonen. De afgelopen jaren zijn er vier scholen opgeknapt waarvan de veiligheid kan worden gegarandeerd, maar er zijn nog veel meer rampbestendige scholen nodig.

Het evenement vindt plaats in het IJssportcentrum in Eindhoven van 13.30 uur tot 20.30 uur. Schaatsliefhebbers kunnen zich nu inschrijven via onderstaande link: www.ijsdaging.nl.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten