Word vrijwilliger Doneer

Harm Goossens nieuwe algemeen directeur Nederlandse Rode Kruis

Geplaatst op 06 juli 2023

Harm Goossens wordt per 1 september 2023 algemeen directeur en dagelijks bestuurder van het Nederlandse Rode Kruis. Hij volgt daarmee Marieke van Schaik op, die vijf jaar lang aan het roer stond van de hulporganisatie. Goossens was eerder directeur bij Unilever.

Goossens (1964) studeerde bedrijfskunde in Groningen en vervulde verschillende rollen bij Unilever in Zuid-Afrika, Turkije, Polen, Nederland en Engeland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van Unilever wereldwijd. Goossens is getrouwd en heeft drie zonen.

Rode Kruis verder helpen

Goossens kijkt ernaar uit om te beginnen: “Het Rode Kruis is een wereldwijde beweging, die met hulp van talloze vrijwilligers echt het verschil maakt in de wereld. Ik ben vereerd dat ik in de komende jaren leiding mag geven aan deze prachtige organisatie in Nederland en deze humanitaire organisatie verder mag helpen.”

Heleen Kersten, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis: “Door de coronacrisis, de crisisnoodopvang en de voedselhulp is het Rode Kruis ook in Nederland steeds zichtbaarder geworden. Met Harm krijgen we een enorm gemotiveerde en gedreven directeur, die het Rode Kruis na intensieve jaren rust kan brengen. Wij hebben hem leren kennen als zeer betrokken en benaderbaar voor medewerkers en vrijwilligers: een goede combinatie om zo verder te gaan op de weg die Marieke van Schaik met het Rode Kruis is ingeslagen en ons meerjarenplan te realiseren. We zien uit naar zijn komst en de schat van ervaring die hij meebrengt, die voor het Rode Kruis de komende jaren van grote waarde zal zijn.”

Jan van den Bos, voormalig topambtenaar bij verschillende ministeries, neemt het directeurschap tot de komst van Harm Goossens ad interim waar. De ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis zal in augustus stemmen over goedkeuring van deze benoeming.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten