Word vrijwilliger Doneer

Heleen Kersten nieuwe voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis

Geplaatst op 03 februari 2020

Heleen Kersten is door de Kroon benoemd tot voorzitter van het verenigingsbestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Kersten volgt Inge Brakman op, die na acht jaar afscheid neemt omdat haar termijn als voorzitter is verstreken. 

Kersten, advocaat en partner bij advocatenkantoor Stibbe, wil als nieuwe voorzitter het Rode Kruis helpen zijn unieke rol in de Nederlandse samenleving nog krachtiger in te zetten. “Net als in het buitenland, heeft het Rode Kruis ook in Nederland de bijzondere taak klaar te staan bij rampen en calamiteiten. Daarnaast helpt de hulporganisatie de meest kwetsbaren door hen voor te bereiden op extreme omstandigheden. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de duizenden vrijwilligers in het hele land die zich inzetten voor het Rode Kruis,” aldus Kersten. De komende jaren hoopt zij meer jongeren en mensen met verschillende culturele achtergronden bij het Rode Kruis te betrekken. Mede hierdoor blijft het Nederlandse Rode Kruis ook in de toekomst een sterk onderdeel van de Internationale Rode Kruis-beweging.

Als voorzitter is Kersten ook vrijwilliger van het Rode Kruis. Naast haar werk bij Stibbe heeft zij nog een aantal nevenfuncties. Zo is zij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van STMicroelectronics en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Rijksmuseum.

Benoemd door de Kroon

De voorzitter van het Rode Kruis wordt benoemd door de Kroon. Dit heeft te maken met de taak van het Rode Kruis om de overheid bij te staan in noodsituaties.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer