Word vrijwilliger Doneer

Heleen van den Berg stopt als Hoofd Nationale Hulp Nederlandse Rode Kruis 

Geplaatst op 04 juli 2023

Heleen van den Berg, Hoofd Nationale Hulp en waarnemend directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, gaat de hulporganisatie per 1 september verlaten. Per 1 oktober begint zij als algemeen directeur bij de ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

“Bijdragen aan een betere en eerlijkere wereld heeft mij altijd gedreven. In de eerste jaren van mijn carrière werkte ik als antropoloog al samen met kleine, internationale organisaties, onder andere in Afrika. Met deze functie bij Cordaid vallen voor mij de puzzelstukjes op z’n plek. Ik kan werken voor én samen met mensen die leven in de moeilijkste gebieden en omstandigheden, ook internationaal. Ik ben dan ook heel trots dat ik als algemeen directeur van Cordaid daar een bijdrage aan kan blijven leveren,” zegt Heleen van den Berg.

Veel bereikt  
Van den Berg is sinds 2020 Hoofd Nationale Hulp bij het Nederlandse Rode Kruis en sinds afgelopen jaar ook waarnemend directeur Nationale hulp en Verenigingsmanagement. In de afgelopen 3,5 jaar kwam het Rode Kruis meerdere keren op grote schaal in actie tijdens verschillende crises.  

Heleen van den Berg: “Het waren 3,5 indrukwekkende en leerzame jaren, waarin het Nederlandse Rode Kruis ontzettend groeide en steeds zichtbaarder werd. We leverden voedselhulp in zowel Nederland als op de Caribische eilanden. Daarnaast is het Rode Kruis in de noodopvang voor vluchtelingen een vaste rol gaan spelen. Hoewel de context waarbinnen dat gebeurt niet leuk is, ben ik trots op hoe wij dit hebben opgepakt. Want niemand in Nederland wil dat de situatie van Ter Apel van vorig jaar zomer zich herhaalt.” 

“Ik ben ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren hebben neergezet. Noodhulp is en blijft iets waar mijn passie naar uitgaat en ik ben dankbaar dat ik mocht werken met zoveel bevlogen medewerkers en vrijwilligers in Nederland, op de Caribische eilanden en internationaal,” besluit van den Berg. 

Overdracht 
De komende maanden zal Van den Berg werken aan haar overdracht. Samen met waarnemend algemeen directeur Jan van den Bos gaat zij deze zomermaanden gebruiken om de organisatie op een goede manier achter zich te laten. Het verenigingsbestuur feliciteert Van den Berg met deze prachtige stap in haar carrière.  Heleen Kersten, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis: “Wij zijn Heleen erg dankbaar voor haar inzet van de afgelopen jaren en we wensen haar succes bij Cordaid.”

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten