Word vrijwilliger Doneer

Jill Schirnhofer tekent met kinderen die moesten vluchten in YouTube-serie ‘Regenboog Routes’

Geplaatst op 26 februari 2024

Rode Kruis presenteert Jill Schirnhofer als nieuwe ambassadeur 

Het Rode Kruis is blij met de komst van Jill Schirnhofer als social ambassadeur voor de hulporganisatie. Jill is een echte duizendpoot en heeft als illustrator, presentatrice en actrice een grote schare fans opgebouwd in de afgelopen jaren. Vooral een jongere doelgroep weet Jill te vinden op onder andere TikTok en YouTube.   

Met Jill lanceert het Rode Kruis komende donderdag de eerste aflevering van Regenboog Routes, een YouTube-serie waarin de illustratrice tekent en kletst met kinderen met een vluchtachtergrond. Zo komt Jill meer te weten over hen en omgekeerd.   

Verbinding door creatie   

Op een speelse manier komen bijzondere verhalen los, over wonen in een asielzoekerscentrum en aarden op een nieuwe plek, met kinderen wiens taal je niet altijd spreekt. Om te tekenen hoef je elkaars taal niet te spreken. En door samen te creëren, komt Jill juist tot de verbinding die nodig is om elkaar te begrijpen. Die boodschap wil zij haar jonge kijkers op een speelse manier meegeven.    

Jill: “Creativiteit kent geen grenzen, het overstijgt deze juist. Als trotse nieuwe ambassadeur voor het Rode Kruis wil ik met deze en andere kinderen zoeken naar die creatieve verbinding. Daarmee hoop ik ook een jonge doelgroep te enthousiasmeren om zich ook in te zetten voor een ander.”   

Deuren openen   

In haar eigen TV- en onlineprogramma’s ontmoet Jill regelmatig kinderen met wie zij vrolijke, grappige of ontroerende gesprekken heeft. Creativiteit loopt daar als een rode draad doorheen, of het nu schilderen, tekenen of bakken is. Ook in Regenboog Routes staat het verhaal van de kinderen centraal.   

Hun verhaal wordt deels verteld in animatievorm, ondersteund door familieleden van de kinderen en Rode Kruis-vrijwilligers. Zij laten hun creativiteit los op een tekening en krijgen daarbij tekentips van Jill. Dat opent de deur tot een gesprek.   

Dit is Jill   

Jills carrière begon op haar 15e, toen zij een creatief-bewerkte schoolagenda naar een uitgever stuurde. De schoolagenda werd een groot succes. Daarna bracht ze meer dan 20 creatieve boeken uit en ze heeft sinds 2014 een eigen kinderprogramma op televisie. Ook brengt Jill haar eigen creatieve producten uit, speciaal gericht op kinderen.  

Regenboog Routes met Jill Schirnhofer is een onlineserie in samenwerking met het Rode Kruis en is te zien op Jills YouTube-kanaal. Vanaf donderdag 29 februari iedere week een nieuwe aflevering. 

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten