Word vrijwilliger Doneer

Joke Hoekstra verlaat het Rode Kruis

Geplaatst op 07 november 2022

Joke Hoekstra vertrekt vanaf 1 januari a.s. na ruim drie jaar als directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis. Na een korte sabbatical gaat zij zich oriënteren op een nieuwe uitdaging.

Hoekstra is trots op wat ze in de afgelopen turbulente jaren bereikt heeft. “Ik heb met veel plezier en samen met alle collega’s en vrijwilligers het Rode Kruis opnieuw vorm mogen geven als directeur Nationale hulp en Verenigingsmanagement. De coronapandemie, de watersnoodramp in Limburg en de opvang van vluchtelingen heeft, naast onze andere werkzaamheden, laten zien dat het Rode Kruis in staat is om met vereende krachten en vrijwilligers met hart en ziel te helpen en bij te springen waar dat nodig is.”

Adaptieve organisatie
De organisatie is volgens Joke Hoekstra in de afgelopen periode snel veranderd. “Het Nederlandse Rode Kruis is een adaptieve organisatie geworden waarin we snel op- en af kunnen schalen dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers. We hebben ons duidelijk op de kaart weten te zetten en laten zien waar we voor staan. We zitten aan tafel bij onze relaties en partners: niemand kan meer om het Rode Kruis heen!

Mijn werk zit erop. Voor mij is dit een mooi moment om verder te gaan en energie te stoppen in een nieuwe uitdaging. Maar eerst zal ik de komende periode zorgdragen voor een goede overdracht.”

Marieke van Schaik, algemeen directeur: “Het Rode Kruis is dankbaar voor wat Joke heeft opgebouwd. Joke heeft heel hard gewerkt in de afgelopen jaren om de vereniging opnieuw vorm te geven in roerige tijden. Ik wens haar, namens het gehele verenigingsbestuur, veel succes in haar verdere loopbaan.”

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten