Word vrijwilliger Doneer

Joke van Lonkhuijzen wordt nieuwe Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement

Geplaatst op 15 oktober 2019

Joke van Lonkhuijzen (59) wordt per 1 november de nieuwe directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis. Van Lonkhuijzen wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van het Rode Kruis in Nederland en zal de districten en afdelingen in het land aansturen en ondersteunen. 

Het werk van het Rode Kruis in Nederland bestaat o.a. uit noodhulp, evenementenhulp, maar ook hulp aan slachtoffers van mensenhandel en andere kwetsbare groepen. Van Lonkhuijzen: “Van jongs af aan wilde ik al mensen helpen. Ik wil terug naar de kern: mijn hart voor de mensen, mensen in hun kracht zetten en helpen waar nodig. Bij het Rode Kruis komt dat allemaal samen.”

Marieke van Schaik, algemeen directeur: “Met de ruime ervaring van Joke van Lonkhuijzen als bestuurder zowel in de profit- als ook de non-profitsector en door haar achtergrond in de medische zorg is deze baan haar op het lijf geschreven.” Van Lonkhuijzen heeft na haar opleiding verpleegkunde een aantal jaar als (hoofd-)verpleegkundige gewerkt, om vervolgens door te stromen naar hoofd klinische zorg. Na het afronden van haar MBA werd ze in 1995 Directeur Bedrijfsvoering Anesthesiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Vanaf 2000 startte ze van Lonkhuijzen Interim van waaruit zij verschillende bestuursfuncties binnen ziekenhuizen en zorginstellingen vervulde.

Vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit ongeveer 20.000 vrijwilligers, 725.000 leden en donateurs en 41.000 Ready2Helpers. Bijna 500 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. In totaal telt het Nederlandse Rode Kruis 202 afdelingen, 24 districten en 6 Caribische afdelingen.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten