Word vrijwilliger Doneer

Laatste dag van het humanitaire servicepunt in Ter Apel

Geplaatst op 30 september 2023

Het Rode Kruis verleent nu ruim een jaar hulp in Ter Apel. Bij het humanitaire servicepunt – niet op het terrein van Ter Apel, maar ervoor – kunnen mensen terecht voor EHBO, voedsel, kleding of een flesje water. Ook biedt het Rode Kruis er een luisterend oor, de mogelijkheid om je telefoon op te laden en is er WiFi.

De hulporganisatie merkt al langere tijd dat deze hulpverlening niet meer aansluit bij de vraag van mensen. Ze komen langs voor een flesje water, een koekje of een praatje. Waar het Rode Kruis vorig jaar nog tenten plaatste in Ter Apel, is het voorterrein nu gelukkig meestal leeg. Het is vooral druk ín het opvangcentrum.  

Daarom is deze zaterdag 30 september de laatste dag van het permanente servicepunt van het Rode Kruis in Ter Apel. Daarvoor in de plaats komt er een mobiel servicepunt. Er staan vrijwilligers klaar om met een speciaal ingerichte bus snel in Ter Apel te zijn als dat nodig is. Ook ligt er voldoende kleding klaar om uit te delen. Mocht het toch weer drukker worden en de vraag van mensen om hulpverlening van het Rode Kruis toenemen, dan zijn we heel snel ter plaatse. We blijven hierover in nauw contact met de gemeente en het COA.

Tot slot, het Rode Kruis blijft actief in de asielopvang voor mensen op de vlucht. Zo helpen we op 27 opvanglocaties in Nederland en runnen we daarvan 21 locaties zelf. We helpen ook op doorstroomlocaties, zoals in Assen. Wanneer de nood nog hoger wordt dan deze nu is, zijn wij uiteraard bereid om te kijken of het mogelijk is om onze hulpverlening nog verder uit te breiden. We zijn en blijven actief in de opvang en werken aan een menswaardige opvang voor iedereen die hier veiligheid zoekt.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer