Word vrijwilliger Doneer

Nederlandse gamer Royalistiq wint in VS 10.000 dollar voor Rode Kruis

Geplaatst op 17 juni 2019

Gamer en YouTuber Royalistiq heeft 10.000 dollar gewonnen voor het Rode Kruis. Royalistiq oftewel Roy Beszelsen speelde samen met professioneel worstelaar Xavier Woods mee in het ProAm Fortnite Tournament 2019 in Los Angeles. Roy is de eerste Nederlander ooit die deelneemt aan het grootste Fortnite-evenement van het jaar. Hij schenkt het prijzengeld aan het Rode Kruis.

”Wat was dit een bizarre ervaring, dat ik als eerste Nederlander ooit aan dit event heb mogen deelnemen! In totaal heb ik twee mensen uitgeschakeld, wat wel oké is. Bij een van de potjes ging het super goed totdat ik gesniped werd door Tfue, dat was stiekem wel een eer aangezien hij een legende is binnen Fortnite. Dit was echt de vetste dag uit mijn leven, tijdens de matches zat ik gewoon met mijn team naast Ninja. Al met al ben ik tevreden dat ik $10.000,- mee naar huis heb mogen nemen voor het Rode Kruis.”

Roy geeft aan: “Ik vind het echt ongelofelijk om met de beste Fortnite-gamers van de wereld te spelen op het grootste evenement van het jaar. Het is geweldig om op zo’n groot podium te spelen voor een miljoenenpubliek online. Ik wil de prijs van 10.000 dollar schenken aan het Rode Kruis, omdat zij als humanitaire hulporganisatie de meest kwetsbare mensen beschermen. Ik vind het belangrijk om met jongeren deze boodschap te delen.”

Het Rode Kruis is zeer blij met deze schenking. Marquérite Patiwael, hoofd Fondsenwerving van het Rode Kruis: “Wij vinden het heel belangrijk dat ook jongeren zich betrokken voelen bij de boodschap van het Rode Kruis en dat een YouTuber als Roy zich inzet voor het Rode Kruis, is voor ons van onschatbare waarde. Dat hij nu zijn geldprijs aan ons schenkt, is natuurlijk helemaal fantastisch. Hiermee kunnen we veel kwetsbare mensen helpen die onze hulp hard nodig hebben.” Roy heeft zich vorig jaar ook ingezet voor het Rode Kruis tijdens een uitverkocht Live Fortnite-event in het Beatrix Theater. Hij voelde zich toen al betrokken bij de missie van het Rode Kruis om menselijk lijden wereldwijd te verzachten en wil jongeren bewust maken om ook iets te doen voor een ander.

Royalistiq plaatst dagelijks gamevideo’s op YouTube. Met bijna 700.000 abonnees op YouTube is Roy één van de grootste Nederlandse gamers.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten